Analize și opinii

Marian-Dorin Nițor: “Uite așa Republica Socialistă România a devenit Republica Cocalară România”

Când un copil cânta o manea în anii 2000 “Made in Romania”, înconjurat de prostituate centuriste, cefe late și spuma etniei, NIMENI nu a zis nimic!
“Da dumla dumla da” nu reprezintă îndoctrinare și nici analfabetism, ci reprezintă un talent desăvârșit. Copilul mirobolant spunea lucrurilor pe nume folosind populisme “România este casa ta”. Primise o educație de elită de la părinții lui!
Piesa asta rula la televizor. A fost promovată pe canale de showbiz, pe antene, vreme în care Herjeu, CNA sau Huidu dormeau în izmene.
Uite așa Republica Socialistă România a devenit Republica Cocalară România, nu o țară occidentală, democrată, deșteaptă, o “țară ca afară”.
În urmă cu un veac și ceva, unui copil de 4 ani i s-a pus vioara în mână și la 5 ani avea primul concert. Ani mai târziu impresiona Viena. A lăsat o moștenire României.
Din Botoșani au venit persoane pe care le avem pe bancnote, în manuale, în literatură. Sunt nume de străzi, universități și școli.
Peste 100 de ani oamenii vor știi cine a fost Enescu (care are nume de străzi și cartiere), “copilul abuzat și îndoctrinat”, dar nu vor știi cine a fost Ionuț Cercel, și mă bucur că lucrurile vor rămâne așa!
Fiecare alege cu ce își hrănește mintea și sufletul. Nu poți să schimbi forțat un om care vrea să trăiască în mizerie și ascultă mizerii. Binele cu de-a sila se cheamă viol.
Unii vor să rămână ancorați în doctrina Ferentari. Înțelegem.
Însă ignoranța și ipocrizia au multe chipuri. Pe noul dușman nu îl intereseaza ce faci cu viața ta și cum te îmbraci, dar îl interesează cum îți “îndoctrinezi” copilul.
De-aia mai bine statul îi ia pe toți copiii supradotați și îi recalibrează la mocirla leninistă.

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu