Analize și opinii

Marea resetare sau cum vine comunismul

Marea resetare este permutarea sistemului chinez în Occident. În China, elitele politice au început cu implementarea sistemului politic socialist-comunist și, mai târziu, au implementat „capitalismul de stat”. Elitele din Vest au început cu capitalismul pieței și acum încearcă să implementeze sistemul politic socialist-comunist corporatist. Este ca și cum oligarhia din Vest ar fi studiat bine socialismul capitalist din China și ar fi spus „da, vrem și noi asta”.

Socialismul se apropie. Unele trăsături vechi au rămas, altele noi apar. Ideologia și retorica sunt aproape aceleași, folosite însă pentru atingerea unor scopuri ușor diferite. Socialismul clasic promite ocrotirea celor oprimați de „răul” economic și politic, promovarea intereselor economice ale claselor inferioare, scoaterea persoanelor „periculoase” din viața publică și din viața civică activă, preocuparea pentru „binele comun”, „marele bine”. Strategia chineză a Noului Drum al Mătăsii strânge acum un laț la nivel de infrastructură și datorii suverane în jurul statelor din Africa si Asia, pentru a le aduce pe acest drum.

Varianta contemporană este socialismul corporatist, un sistem cu doi piloni: socialismul deja existent, la care se adaugă monopoluri corporatiste. Diferența dintre socialismul de stat și cel corporatist ține de entitatea care controlează mijloacele de producție. Ambele sisteme se bazează pe monopol – unul pe monopolul de stat, celălalt pe monopolul corporatist. Ambele depind de ideologia socialist-comunistă, care a fost deja îmbărțișată de către elitele intelectuale. În cea mai nouă versiune a sa, această ideologie îmbracă forma progresismului și a „justiției sociale”.

Scopul este socialismul. Mijloacele pentru atingerea scopului sunt socialismul democratic și capitalismul progresist. Restricțiile impuse economiei și, într-o măsură mai mică, protestele de stânga ne îndreaptă spre acest socialism corporatist. Măsurile draconice și distrugerile provocate de proteste au destabilizat statele națiune și au distrus și micile afaceri, eliminând competitorii corporațiilor. Black Lives Matter și Antifa nu au făcut decât să demonstreze că viețile negrilor nu contează pentru Black Lives Matter, căci protestele inițiate de ei au distrus o mulțime de mici afaceri și locuințe ale acestor oameni.

Pe de altă parte, în această perioadă au prosperat ca niciodată giganții corporatiști precum Amazon, Apple și Facebook. Au avut câștiguri mari în perioada izolării și au fost puțin afectați de proteste. În primăvara 2020, profitul Amazon a fost cel mai mare de la înființarea companiei, în 1994. Facebook, WhatsApp și Instagram au avut creșteri de 15% a numărului utilizatorilor în perioada pandemiei. Au crescut amețitor și veniturile Apple. Walmart, cel mai mare retailer din SUA, a avut profituri cu 4% mai mari în perioada restricțiilor draconice.

Prin urmare, restricțiile anti-covid, închiderile parțiale, la fel ca și protestele sunt exact ceea ce Marea Resetare are nevoie, fără a specula că cei din spatele Marii Resetări ar fi ordonat aceste restricții și proteste. Cel mai probabil, ei au profitat de ocazie pentru a elimina afacerile mici și mijlocii, pentru ca (sic) conformarea la noile reguli să se facă mai simplu și mai profund.

Autor: George Panait

Sursa: anonimus.ro

Despre autor

editor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Domnu’ Panait , este foarte interesant articolul dumneavoastra si , va intreb : ce le-a venit dintr-odata unora care , in viata vietii lor n-au trait nici macar o secunda de socialism , ca sa nu mai zic comunism si cu-atat mai mult comunismul chinezesc , sa-si doreasca netam nesam comunismul sau socialismul fix acolo unde , de bine de rau era o democratie si niste libertati pe care , noi cei ce-am trait si comunismul si socialismul si mai ales comunismul ceausist , nici macar in visele noastre cele mai frumoase nu-ndrazneam sa le visam ? Va multumesc pentru un eventual raspuns !

  • Despre ce comunism este vorba ? Sa intelegem ca super bogatii vor imparti cu masele sarace ? Ca isi vor retrage banii din paradisurile fiscale pentru à ne da noua ? Ça multinationale vor deveni proprietatea comuna à celor care lucreaza ?

  • Cei din America si Europa de apus s-au saturat de bine si incearaca un experiment. Sa nu uitam ca Marx si Engels tot de acolo au infectat omenirea.

Abonează-te la newsletter