Analize și opinii

Mare atenție la orgoliul iohannist și la habarnismul liberal!

Chiar incepem sa avem motive serioase de ingrijorare nationala.  Niste tembeli, cu tendinte galopante de idiotizare, confunda tara asta si partea vie a ei cu un laborator de testat ghilotine si transplantat in locul scafarliilor cazute in cos capete sintetice muzicale. De ce sintetice? Pentru ca nu sunt inzestrate cu discernamant. De ce muzicale? Pentru ca sunt gandite sa le tina lor isonul si sa le cante in struna ori de cate ori vor avea nevoie de acompaniament propagandistic.Experimentul se vede de la o posta.

Pe presedinte si pe liberali, de cand au venit la putere, nu-i preocupa decat un singur gand: sa forteze  alegerile anticipate. Adica sa decapiteze parlamentul pentru a-l repopula, apoi, cu fauna lor hastagista.

Radeau de Dragnea care si-a dat singur jos doua guverne. Dar ei ce fac acum? Acelasi lucru, doar cu o componenta suplimentara agravanta: complicitatea presedintelui. Care presedinte, batjocorindu-si cu binecunoscutul ranjet suficient propriul premier, il obliga pe acesta sa-si puna de buna voie capul pe sleaul ghilotinei intru, chipurile, reusita magistralului experiment. Cu promisiunea, desigur, ca i-a rezervat, pentru dupa anticipate, o proteza de tartacuta sintetica care sa-i semene intocmai si sa-l faca sa para intreg.

Dar nebunia valului de taiat si inlocuit capete nu se opreste doar la parlament si la guvern.

Dupa ce intreg ministerul public a functionat luni bune descapatanat,  cu interimari de tinichea cocliti de compromisurile cu care tot erau testati la fidelitate de Marele Decident, iata ca a venit si clipa desemnarilor oficiale: parchetele atata timp fara sefi au primit, prin decret prezidential, capetele sintetice pregatite pentru transplant. Dar, ce sa vezi, nu suturate dupa proceduri constitutionale aseptice cu luarea in considerare a avizelor CSM si a recomandarilor Comisiei de la Venetia, ci lipite cu superglu verde de Cotroceni si flegma galbena, liberala.

Si macar daca toata aceasta dementa viscerala si habarnista ar avea si ceva parti bune pentru tara. Dar nu are! Dimpotriva…

Presedintele Iohannis ne anunta, de la Bruxelles, ca discutiile pe bugetul european sunt in mare impas. Perspectiva ca Romania, sub magistrala conducere a lui si a guvernului sau (atat de sustinuti la nivel de gargara de liderii europeni), sa primeasca fonduri europene macar la nivelul anilor trecuti, pare de domeniul imposibilului.

Devalorizarea leului in raport cu Euro a atins maximul istoric, iar trendul de descrestere se mentine.

Acum, mai recent, via Italia, ne pandeste tot mai amenintator si virusul Corona. Cu niste riscuri uriase si pentru sanatatea romanilor dar si pentru afacerile / veniturile acestora.

Iar ei, presedintele Iohannis si guvernul liberal, o tin langa cu anticipatele.

In loc sa recunoasca starea de necesitate si sa ne uneasca in fata pericolului, in loc sa urmareasca o mobilizare generala a tuturor romanilor intru binele comun, ei continua sa joace, iresponsabil, cartea dezbinarii.

Anticipate, „sa moara PSD” si sa se privatizeze sanatatea. Acesta e tot mesajul, toata dorinta, tot programul lor.

La cat de orgolios e Iohannis, la cat de habarnisti si pusi pe distrus sunt liberalii, nu m-ar mira deloc sa faca tot ce depinde de ei nu ca sa salveze Romania de Coronavirus si de criza care ne pandeste la tot pasul ci ca sa-l saboteze, sa-l poata culpabiliza cu ceva, sa-l dea jos, CU ORICE PRET, pe Raed Arafat.

Asa cum au profitat de tragedia de la Colectiv („a trebuit sa moara oameni” – citat celebru si definitoriu din Klaus Iohannis) pentru a pune mana in mod abuziv pe putere, tot asa, tare mi-e teama, vor incerca sa profite si de noul virus ucigas pentru a-si atinge  maretul obiectiv de inlaturare din viata publica a lui Raed Arafat si de privatizare a sanatatii.

Insist: oricat de bun, de dedicat, de profesionist, de credibil ar fi Raed Arafat, si este, el nu poate face singur totul. Rezultatele muncii lui depind enorm de mult de modul in care institutiile prinse in planul de actiuni si aflate in coordonarea guvernului, isi fac datoria.

La cata nemernicie si ura distructiva am vazut in cei care ne conduc azi, tare mi-e teama ca, in loc sa incerce a salva Romania si pe romani, ei vor face tot felul de jocuri pentru a scapa de Raed Arafat.

De-asta vreau sa atrag atentia raspicat: Mare atentie la orgoliul iohannist si la habarnismul liberal.

Sursa: Contele de Saint Germain