Analize și opinii

Manlio Dinuci: NOUL RĂZBOI MONDIAL AL OCCIDENTULUI

Se intensifică bombardamentul media cu arme de distragere a atenției în masă. În urmă cu câteva zile, Polonia a anunțat că a fost lovită de două rachete rusești. Mass-media au difuzat știrea, au sunat alarma. Moscova anunță că este un fake, dar nimeni nu ascultă. Ulterior, NATO admite că accidentul a fost cauzat de o rachetă ucraineană. Dar răul era făcut.
O altă armă de distragere a atenției în masă, știrea dată de cotidianul britanic Mirror: filozoful rus Alexander Dughin a cerut ca președintele Putin să fie răsturnat și ucis. Mass-media răspândesc știrea la nivel global. Apoi vine negarea lui Dughin. Dar este în mare măsură ignorată de media occidentale.
În războiul mediatic iese în evidență presa noastră mainstream occidentală care, în timp ce răspândește alte și alte știri false, ascunde informații importante din surse oficiale, precum: cantitatea de arme și muniții pe care NATO și Uniunea Europeană o furnizează Ucrainei este de așa natură încât face necesară reaprovizionarea stocurilor cu un cost uriaș din bani publici.
Aceeași tehnică este folosită în rapoartele despre evenimente internaționale, cum ar fi întâlnirea G20 dintre președintele Biden și președintele chinez Xi. Ne limităm la a raporta cuvintele lui Biden că întâlnirea cu Xi a fost „deschisă și sinceră”, dar se ascunde faptul că, în Strategia Națională de Apărare 2022, Statele Unite se declară „gata pregătite să domine într-un viitor conflict”, prioritizând provocarea Chinei în regiunea Indo-Pacific, după modelul provocării Rusiei în Europa.
Din cel mai mare document strategic american reiese cadrul unei lumi care se apropie de abisul războiului nuclear, împinsă de un Occident din ce în ce mai minoritar, gata să facă orice pentru a nu pierde rolul dominant pe care l-a exercitat de secole încoace. Dar toate acestea sunt ascunse sub pătura tăcerii mass-media occientale.
Autor: Manlio Dinuci, geopolitolog. Ultima lucrare publicată: Războiul nuclear. Ziua de dinainte.