Analize și opinii

Mama lui Assange, un apel disperat pentru salvarea fiului ei

Mama lui Julian Assange a adresat un apel emoționant cetățenilor din toată lumea, pentru împiedicarea extrădării fiului ei în America, unde riscă 175 de ani de pușcărie. Despre cazul Assange am scris articolul ”O mizerie mare cât America”, n-o să mă repet. Dar n-am cum să tac, când apar elemente noi, care pot interesa publicul. Destui stau în expectativă, iar luptătorilor pentru libertate li se distrug viețile. Textul lui Cristine Assange a fost publicat inițial de politicianul și ziaristul australian George Christensen, aici https://nationfirst.substack.com/p/its-time-to-end-an-injustice . Redau fără comentarii declarația ei: ”Acum cincizeci de ani, născând pentru prima dată, ca tânără mamă, am crezut că nu poate exista o durere mai mare. Dar am uitat-o ​​repede, când mi-am ținut frumosul băiețel în brațe. L-am numit Julian. Acum îmi dau seama că am greșit. Există o durere mai mare. Durerea nesfârșită și sfâșietoare de a fi mama unui jurnalist multi-premiat, care a avut curajul să dezvăluie adevărul despre crimele guvernamentale și corupție. Durerea de a-l vedea pe fiul meu, care a căutat să publice adevăruri importante, murdărit la nesfârșit în toată lumea. Durerea de a-l vedea pe fiul meu, care și-a riscat viața pentru a vorbi împotriva nedreptății, păcălit și refuzându-i-se un proces echitabil, iar și iar. Durerea de a-mi vedea copilul sănătos dispărând încet, deoarece i s-a refuzat îngrijirea medicală și de sănătate adecvată anilor de detenție. Suferința de a-l vedea pe băiatul meu torturat cu cruzime psihologic, pentru a încerca să-i anihileze spiritul imens. Coșmarul constant că va fi extrădat în Statele Unite și îngropat de viu într-o izolare extremă pentru tot restul vieții. Teama constantă că CIA își va duce la îndeplinire planurile de asasinat. Sentimentul de tristețe care m-a cuprins când i-am văzut corpul fragil și epuizat, ruinat după un mini-accident vascular cerebral din cauza stresului cronic la ultima audiere. Mulți oameni sunt, de asemenea, traumatizați văzând o superputere răzbunătoare care își folosește resursele nelimitate pentru a intimida și a distruge un singur individ neajutorat. Vreau să le mulțumesc tuturor cetățenilor onești și grijulii din întreaga lume, care protestează împotriva persecuției politice brutale a lui Julian. Continuați să vă ridicați vocea în fața politicienilor, până nu aud nimic altceva. Viața lui este în mâinile voastre.”
  • NOTA REDACȚIEI:
  • Alexandru Petria (n. 1968) a debutat în revista Tribuna, în 1983. A publicat următoarele volume: Neguțătorul de arome (poezii, 1991), 33 de poeme (1992), Zilele mele cu Renata (roman, 2010), Deania neagră (proză scurtă, 2011), Călăul harnic (poezii, 2012) și Rugăciuni nerușinate & alte chestii (poezii, 2013), Convorbiri cu Mircea Daneliuc (2013), România memorabilă (interviuri cu scriitori, 2013), Cele mai frumoase poezii ale anului, Cele mai frumoase proze ale anului (antologii, 2014), Cele mai frumoase poezii ale anului, Cele mai frumoase proze ale anului (antologii, 2017).
  • A contribuit cu poezie, proză și interviuri la toate revistele literare importante din țară. După 1989, devine șeful Comisiei pentru Abuzuri și Drepturile Omului în cadrul CPUN Dej și, alături de câțiva prieteni, a pus bazele săptămânalului dejean Gazeta someșeană. A fost redactor și reporter la mai multe publicații: Zig-zag, Cotidianul, Hermes, Partener, Monitorul de Someș. A fondat propria publicație, cu apariție lunară, Realitatea de Bistrița-Năsăud, Dej și Gherla. Poeziile sale au fost traduse în catalană, maghiară, franceză, spaniolă și olandeză.
  • I s-a tradus, în Olanda, romanul Zilele mele cu Renata/ Mijn dagen met Renata, la editura Nobelman din Groningen, în 2014. În 2018, a revenit ca poet cu volumul Până unde are oxigen dragostea,
  • Cum văd lumea. Împotriva globalizării și corectitudinii politice, despre dignitism & alte lucruri, ambele apărute la Alexandria Publishing House. Cea mai nouă și controversată apariție este
  • Timpuri virale. Gânduri pe contrasens  tot la Alexandria Publishing House, în 2020. CARTEA SE POATE COMANDA AICI.