Analize și opinii

MAI MULT DE JUMĂTATE DINTRE TINERII AFRICANI INTENȚIONEAZĂ SĂ EMIGREZ

Problemele migrației din Europa se vor agrava, deoarece sondajul arată că mai mult de jumătate dintre tinerii africani intenționează să emigreze. Sute de milioane de africani vor să se mute în străinătate, iar Europa rămâne o destinație de top.
Potrivit unui sondaj efectuat printre tinerii din 15 țări africane, 52% plănuiesc să se mute în străinătate în următorii trei ani – un sondaj anterior din 2020 a arătat că mai mult de două treimi dintre tineri doreau să rămână în țara lor de origine. (Atenție la mutația care s-a produs în numai doi ani!)
Un studiu Pew Research din 2018 a indicat că deja un milion de africani subsaharieni s-au mutat în Europa din 2010, ceea ce nu include migrația din țările nord-africane. Aceste cifre urmează să se accelereze în următorii ani.
Un alt sondaj al Organizației Națiunilor Unite a constatat că 90% dintre africanii care au intrat ilegal în Europa au fost fericiți că au făcut călătoria, ceea ce indică faptul că mulți nu au de gând să se întoarcă vreodată în patria lor.
Potrivit sondajului, doar 32% dintre cei chestionați, cu vârsta cuprinsă între 18 și 24 de ani, au fost optimiști cu privire la perspectivele Africii, în scădere cu 11% față de sondajul anterior din 2020 .
Tinerii domină profilul demografic al Africii
Aproximativ 60% din populația Africii are sub 25 de ani, cu mai mult de o treime între 15-34 de ani. Până în 2100, se estimează că Africa va avea cea mai tânără populație din lume, cu o vârstă medie de doar 35 de ani.
Deci, în timp ce țările dezvoltate ale lumii sunt într-un mare declin demografic, crește uluitor populația din țările subdezvoltate. Care n-are acces la educație, la știință, la tehnologie. De-aia și sunt îngrijorate elitele de la Davos. Care vor o reducere drastică a populației planetei. Bagă vaccinuri…!
Lume dementă! Cu banii băgați în înarmare ai fi dezvoltat societățile respective. Le construiai școli, spitale… Voiai reducerea populației? O făceai natural: prin educație. Le ridicai nivelul de educație, de cultură, de viață. Nu-i puneai pe drumurile planetei.

Autor: David Angelo

Despre autor

editor

comentariu

Adauga un comentariu