Analize și opinii

MACRON REFUZĂ SĂ NUMEASCĂ ATROCITĂȚILE RUSEȘTI DIN UCRAINA „GENOCID”

Președintele francez a insistat că liderii mondiali ar trebui să fie „atenți” cu privire la utilizarea unui limbaj inflamator pentru a descrie „atrocitățile” rusești comise în Ucraina, deoarece compatrioții sunt „frați”.
Emmanuel Macron a stârnit furie după ce a refuzat în mod public să calce pe urmele altor lideri europeni care au numit atrocitățile rusești comise în orașe ucrainene precum Bucha „genocid”.
Omologul său american, Joe Biden, a acuzat forțele ruse că au comis genocid în Ucraina în remarcile oferite marți.
Prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki a adoptat, de asemenea, fraza pentru a descrie actele rusești de ucidere în masă fără discernământ în Ucraina, spunând colegilor lideri europeni să acționeze mai decisiv, insistând că „nu puteți negocia cu cei care comit genocid”.
Cu toate acestea, Macron a rezistat apelurilor de a urma exemplul, spunând azi că liderii mondiali ar trebui să fie „atenți” atunci când folosesc un astfel de limbaj inflamator.
Dar, vorbind la France 2, Macron a spus că liderii lumii ar trebui să fie „atenți” cu terminologia despre genocid, insistând că ucrainenii și rușii sunt „frați”.
„Este o nebunie ceea ce se întâmplă, este incredibil de brutal”, a spus el pentru radiodifuzor. „Dar, în același timp, mă uit la fapte și vreau să încerc pe cât posibil să pot opri acest război și să reconstruiesc pacea. Nu sunt sigur că escaladarea verbală servește acestei cauze.” (https://rmx.news/…/macron-refuses-to-call-russian…/)
Ați prins? „Mă uit la fapte!” Aha, știe că faptele sunt altfel decât le prezintă media occidentale. Doar n-a vorbit despre manipulare. N-avea cum. Știe care este realitatea. Oricum, după toată treaba asta, Franța, fie cu Macron, fie cu Le Pen, se va distanța de USA.

Despre autor

editor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Genocid desfasoara/comit ucrainienii , in special cei antrenati de israelieni.
    Genocidul [in primul rand al] rusilor.