Analize și opinii

Luminița Arhire: „VACCINA-M-AȘ ȘI N-AM CUI… ”

Iubiți compatrioți, măi dragă… păi nici bine n-am simțit noi o adiere c-un damf de relaxare a măsurilor care „arătau că ne pasă”, că odată mi ți s-a-nvârtoșat androidul fioros, cu 66,09% ulei de frână în instalație, și ne-a zis, cu fermecătorul său zâmbet (alcătuit dintr-o mie de dinți scrâșniți) ascuns sub botniță, că: „NEIN! NEIN! und NEIN!”
După ce a vizitat Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, loc unde vor ateriza în curând dozele din „diferite tipuri de vaccin”, președintele lu’ „românii mei” a văzut un microfon, ce-i drept fără pupitru, și a considerat necesar să ne tragă o smetie orală peste ceafă, ca să ne învățăm minte!
Din discursul său am reținut că există trei categorii de cetățeni: cei care fac parte din „personalul medical” (Nelu Tătaru, alții), cei care fac parte din „personalul esențial” (să zicem președintele Klaus, Ciucă-al-nostru… Cîțu, cred… ei hai, și Aurescu) și abia apoi „populația generală” adică… p…(leb)imea. Deci: se va vaccina întâi „personalul medical”, deoarece acesta va trebui să aibă grijă ulterior de „personalul esențial”, așa că e necesar să fie în bună stare. Apoi se va vaccina „personalul esențial”, fala și mândria patriei. Restul, recte p…(leb)imea, mai la vară. Am mai reținut că deși „vaccinarea este voluntară și nu e nimeni obligat, dar noi recomandăm fiindcă această vaccinare este singura, repet, singura cale de a scăpa de pandemie”, totuși ea este obligatorie deoarece: „…dacă începe campania de vaccinare, până când nu va fi TOATĂ lumea vaccinată nu putem să ne relaxăm! Până atunci. însă, și aici vă rog să mă înțelegeți foarte bine, până atunci trebʹe să avem grijă și să respectăm restricțʹile .”
Cum vă spuneam, vaccinurile vor fi pe alese:
„Vom avea diferite tipuri de vaccin toate sunt foarte bune, toate sunt autorizate la cele mai înalte standarde europene, toate sunt eficʹente, adică își fac efectul (!!!!), toate sunt SI-GU-RE! și în acest fel vom putea, dacă ne mobilizăm și mergem la vaccinare, până-n vară să scăpăm de această pandemie!”
Iar după ce a făcut această minunată introducere prin care ne-a împărțit în caste și a adus un elogiu vaccinurilor, președintele a continuat să ne transmită niște „indicății prețioase”, ajutându-se de o gesticulație mai bogată decât discursul, ceea ce m-a determinat să opresc sonorul și să joc MIMĂ cu ficusul de ultimă generație! Când însă ceea ce descria el acolo, cu mâinile, mi s-a părut că a început a semăna binișor cu renul Rudolf, mi-am da seama că președintele vorbește despre apropiatele sărbători și am fost curioasă să și ascult ce ne așteaptă. Iată:
„Am observat că foarte multă lume este interesată să știe ce va fi de Crăciun și de Anul Nou. Pot să vă spun ce va fi: restricțʹile, toate restricțʹile care sunt acum în vigoare, rămân în vigoare!!! (gest circular cu mâinile, n.n.) Și de Crăciun și de Anul Nou! ( rânjet sinistru sub mască, așa cred…, n.n.) Însă, aceste restricții nu sunt facultative, aceste restricții sunt O-BLI-GA-TO-RII!!!! ( figură triumfală, n.n.) Este interesul oricărui român să respecte aceste restricții pentru un motiv simplu: ca să nu ajungă el, sau copilul lui, sau părintele lui în spital ( amenințare fățișă, subliniată cu gestică, n.n.) Atât de simplu este! (aici Klaus simte că suntem cu toții proști, în afară de el… și de Ciucă-al nostru… ei, hai și de Aurescu…) Aceste măsuri sunt gândite pentru a ne pro-te-ja de boală! Ele trebuie respectate! Există dispozitive suplimentare organizate de Ministerul de Interne pentru cei care nu înțeleg vorba bună, vor avea surpriza neplăcută să fie amendați! Restricțiile, repet, nu sunt doar așa, ca să fie, ci respectarea lor este obligatorie!!! ( accentuează, cu o satisfacție sadică, pe OBLIGATORIE).”
În acest timp, generalul Ciucă, bine mascat, aflat în dreapta lui Klaus, având cravată asortată la ținuta acestuia, părea că nu mai are răbdare cu logoreea neobișnuită a președintelui. Numai că președintele abia se încălzise… ceea ce i se întâmplă foarte rar… și a continuat, dezlănțuindu-se împotriva p…(leb)imii a cărei indisciplină iresponsabilă i-a contaminat, fără îndoială, pe Emmanuel Macron, pe Andreea Esca și pe ministrul Bode:
„Cred… face o pauză… cred , totuși , că majoritatea românilor înțeleg rostul acestor restricții, înțeleg rostul măștii (arată cu ambele mâini către masca lui cea conformă, ca să înțelegem corect chiar și noi, proștii, termenul de „mască”, n.n.), rostul distanțării (se leagănă de pe un picior pe altul, n.n.) toate acestea sunt pentru a ne proteja de boală! Este foarte clar… (ridică tonul, și accelerează mișcarea mâinilor, n.n.) și este foarte clar… un lucru pe care-l observăm pe zi ce trece (în crescendo, n.n.). Aceste măsuri sunt corecte! Cu toții vedeți datele care se comunică zilnic OFICEAL! Nu am scăpat de pandemie! Avem în fiecare zi mii de persoane care s-au infectat (de bune ce sunt măsurile, cred!, n.n.) însă numărul de la o zi la alta nu mai este în creștere cum, din păcate, a fost, de exemplu, în NOEMBRE. Lucrurile s-au stabilizat și se poate chiar observa o mică scădere, însă să n-o înțelegem greșit… nu este momentul pentru relaxare… chiar dacă începe campania de vaccinare… Până când nu va fi toată lumea vaccinată NU PU-TEM SĂ NE RE-LA-XĂM! ( păi cum, monșer, parcă nu era obligatorie vaccinarea, n.n…) În timpul sărbătorilor de Crăciun, de Anul Nou, dacă vreți să vă fie bine, stați acasă cu FAMILEA! Vă doresc multă sănătate!”
EPILOG: Băgați-vă mințile-n cap, cetățeni! „Dispozitivele suplimentare organizate de Ministerul de Interne pentru cei care nu înțeleg vorba bună” sunt cu ochii pe voi!
P.S. Ar fi de remarcat un efect vizual interesant pe parcursul declarației de presă: Iohannis seamănă din ce în ce mai bine cu Ionuț Rusu, actorul care îl parodiază de obicei, în timp ce generalul Ciucă-al-nostru seamănă din ce în ce mai bine cu ambasadorul Adrian Zuckerman, care ne enervează de obicei.

Despre autor

editor

comentarii

Adauga un comentariu

  • D-na Luminita credeti-ma ca va irositi talentul si timpul cu pamfletele impotriva acestui neanderthal teutonic robotizat si lobotomizat …

  • Eu il sfatuiesc pe klauss sparanghel sa se vaccineze ca sa ramana sanatos si sa fie presedinte o suta de ani.