Analize și opinii

Luminița Arhire: „Radu Tudor ar fi trebuit de multă vreme zburat de pe sticlă”

MOTTO: „Lipsa de fermitate a managementului și a lui Gâdea a făcut ca un realizator precum Radu Tudor să își dezvolte o agendă «personal-profesională» care a devenit așa de periculoasă încât Radu Tudor a ajuns să inserteze în tronsonul său orar o grămadă de punctaje și teme editoriale primite de la «băieți». A ajuns să «infecteze» Antena 3 cu personaje sau instituții cărora le dădea consultanță pe contracte. Dacă am fi discutat de un management profesionist al Antenei 3, Radu Tudor ar fi trebuit de multă vreme zburat de pe sticlă și pus să aleagă: ori se ocupă de presă ori face consultanță de imagine. Radu Tudor (pare) liderul satrapilor media de la Asociația Eurocomunicare (iar) Geoană -al doilea sponsor al haitei. În acest moment, contează mai puțin dacă Radu Tudor conduce sau nu din umbră asociația Eurocomunicare. Contează însă că el este asociat cu haita și conduce «ostilitățile», gestionează programul, după care haita latră și mușcă. Toate asocierile lui Radu Tudor cu Alina Bârgăoanu (președinte a ONG-ului EUROCOMUNICARE, n.n.) și cu asociația Eurocomunicare pot fi dovedite prin social media, prin participările comune la emisiuni sau podcast-uri. Ba aș putea spune chiar și prin sponsori, iar aici trebuie să discutăm musai despre Mircea Geoană și despre banii pe care Radu Tudor și asociația Eurocomunicare îi încasează din sponsorizarea de către NATO a proiectelor lor. Cât de normal este ca, pe lângă Guvernul României, Mircea Geoană să folosească banii NATO ca să pună la colț presa neafiliată statului paralel din România?” ( Liviu Alexa, STRICT SECRET.ro, 2 decembrie 2021)

……………………………………………………………………………………………………..
ENUNȚUL PROBLEMEI
Pe data de 17 martie 2021 când Radu Tudor a postat pe pagina sa de FACEBOOK acest text:
„O întrebare pentru următorul caz al Colegiului Medicilor din România: a fost eliminată evaluarea psihologică / psihiatrică periodică pentru medicii cu aviz de liberă practică?!”
…întrebarea fiind ilustrată cu patru fotografii care o prezentau pe doamna doctor Flavia Groșan ca pe o ființă diformă și ridicolă, postarea a avut 6 100 de comentarii, în majoritatea lor zdrobitoare pentru autor, deoarece arătau cam așa: „Dai dovadă că ești un mare măgar!”… „România normala se p…șă pe tine, Răducule!”… „Doar un imbecil nu recunoaște un doctor extenuat! Ce te recomandă și cine îți permite să jignești un medic?!”… „Doamne, ce jigodie poți să fii, caporalule prost acoperit!”… „Domnule Tudor cred ca alții au mai mare nevoie de un consult psihologic! Lăsați o pe d-na doctor în pace!”… „Când va trece această perioadă, cu ce obraz veți ieși în lume?”… „Rușine, Radu Tudor!”… „Îmi pare rău că trebuie sa v-o spun, d-le Radu Tudor, dar dvs. aveți nevoie de o evaluare psihologică!!!”… „Mizerabil ești, măi parameciule! Tu și pe Einstein l-ai fi trimis la psihiatru, că nici el n-avea freza făcută cu gel, ca a ta!” …și așa mai departe (precizez că am ales câteva dintre cele mai blânde și cald-tovărășești comentarii)
După apariția articolului „Raed Arafat-Radu Tudor, o combinație toxică”( 30 noiembrie 2021), semnat de Sorin Roșca Stănescu, text -cam varză, fie vorba între noi…- care făcea legătura între inflexibilul nostru Autostradu’ și finanțarea guvernamentală, cam pe din dos, cu frumușica sumă de 11.671.000 de lei (peste 2.000.000 de euroi) a unui ONEGEU numit EUROCOMUNICARE, cu care Radu al nost’ are relații clare de „love”, s-a putut observa că sub postările bravului jurnalist, pe pagina sa de FACEBOOK, a apărut următoarea etichetă:
„Radu Tudor (radu-tudor.ro) a limitat cine poate adăuga comentarii la această postare”
Avându-se în vedere că articolul lui SRS a fost urmat de muuuuult mai interesantul și documentatul material al lui Liviu Alexa „Scandalul în care este implicat Radu Tudor cu ONG-ul Eurocomunicare are un dedesubt puturos: incompatibilitatea acoperitei Alina Bârgăoanu”, cu subtitlul „Dulce ca mierea e banul patriei!” și că de la limitarea dezbaterii publice pe pagina lui de FACEBOOK comentariile la materialele lui Răducu au scăzut de la cele CÂTEVA MII din martie 2021 la maximum PATRU (!!!) în decembrie 2021, să se calculeze și să se evalueze (cu o oarecare aproximație):
1.care este numărul cetățenilor care ar dori să-i transmită ceva de dulce lui Radu, pe pagina lui, (dar nu mai pot s-o facă, pentru că nu mai e „la liber”) după ce au citit cele două articole și au văzut emisiunea PUNCTUL CULMINANT din 2 decembrie 2021, moderată de Victor Ciutacu la ROMÂNIA TV, având aceeași temă a finanțării guvernamentale a unor ONG-uri care se ocupă cu propaganda?
2.ce anume ar dori să-i transmită lui Radu Tudor miile de cetățeni (să zicem… aproximativ 6 100 de-atunci minus 4 de-acum) care nu mai pot să o facă deoarece dânsul a limitat comentariile?
ÎNȚELEGEREA ENUNȚULUI PROBLEMEI
Se vede de aici că pagina renumitului euroatlantic este vizitată de popor, cu entuziasm și aplicație. Se remarcă însă faptul că prin limitarea comentariilor entuziasmul cetățenilor a suferit o lovitură cruntă. Se observă în inventarul „like”-urilor de pe pagina euroatlanticului că Alina Bârgăoanu, cea cu care este dânsul „îmbârligat” în ONEGEUL buclucaș, este o prezență constantă, contribuind cu persuasiune la revigorarea optimismului paginii, în timp ce Radu Tudor e mult mai zgârcit cu pagina doamnei și nu-i prea întoarce „aprecierea”.
ANALIZA ȘI SCHEMATIZAREA PROBLEMEI
Evaluând scăderea dramatică, spre 0, a comentariilor pe pagina lui Radu Tudor putem aprecia, schematic, că aceasta a survenit, conform evidenței, în urma deciziei euroatlanticului de a limita numărul de participanți la discuție, pe niște criterii greșite, bănuim. În aceste condiții, întrezărim deja rezolvarea problemei în chiar descrierea sumară a acesteia.
REZOLVAREA PROPRIU-ZISĂ A PROBLEMEI
Așadar, pentru ca Radu Tudor să nu mai fie privat de considerațiunile poporului cu privire la opera sa jurnalistică și la participările sale prin diferite oengeuri finanțate de guvern, singura metodă care ar putea fi aplicată cu succes pare aceea prin care dânsul renunță la cenzurarea drastică a opiniilor audienței-comentatoare. Astfel, pagina sa va fi din nou activă, vioaie și expresivă, așa cum era în martie 2021!
VERIFICAREA REZOLVĂRII PROBLEMEI
Sper ca „verificarea rezolvării problemei” să urmeze, dacă Răducu citește acest impecabil exercițiu de logică și o dă-n mă-sa de cenzură!
So… „Let’go, Brendon!”, cu conotația sa , cu tot, cum ar zice partenerul euroatlantic!
……………………………………………………………..
P.S. Pentru cine nu știe… sloganul FUCK YOU, BIDEN! scandat copios de tribune în timpul raliului NASCAR, pe 2 octombrie 2021, a fost interpretat de către reporterul NBC News, aflat față în față cu pilotul-participant Brandon Brown, drept LET’S GO BRANDON!
De atunci, sloganul este folosit cu drag de către toți cei care vor să-i transmită cele mai bune urări lui Joe Robinette Biden!

Autor: Luminița Arhire

Despre autor

editor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Asa cum Covid 19 este doar o gripa mai fitoasa (cf. doctoritei minune) si Radu Tudor este doar un jurnalist mai fitos. La fel de ticalos ca Ciutacu si resturile reciclate de la OTV.

Abonează-te la newsletter