Analize și opinii

Angelo Davidescu: „Opinia mea este că asistăm la începutul dezmembrării Uniunii Europene.”

Opinia mea este că asistăm la începutul dezmembrării Uniunii Europene. Cartea pe care mizează descreierații neomarxiști este șantajul economic. Anume că țările est-europene, ale căror economii au fost preluate practic de țările din eșalonul întâi ale UE, vor fi obligate, constrânse de noua realitate economică să accepte finalmente tot ceea ce impune Bruxellesul.
Să ne gândim că nu mai au sisteme bancare proprii, băncile fiind occidentale, resursele naturale au fost și ele concesionate, comerțul este controlat de marile rețele de hipermarketuri occidentale, ponderea producției este majoritar occidentală, marile servicii aparțin companiilor occidentale.
Un singur lucru nu iau ele în calcul: faptul că se va crea o masă critică la nivelul popoarelor estice care va exploda. Se vor ridica împotriva ideologiilor străine de spiritul culturii și religiei lor. Aceasta va fi bariera peste care nu vor accepta să se treacă.
Popoarele acestea au trecut o dată prin comunism, știu ce-nseamnă dictatura. Și-au dorit să intre în UE tocmai pentru a avea garanția că vremurile acelea nu se vor mai întoarce, nu să le aducă UE acum înapoi în comunism.

Autor: Angelo Davidescu

Abonează-te la newsletter