Analize și opinii

Luminița Arhire: „NOI, CU BRAȚE DE OȚEL/ VOM CULEGE MU-ȘE-ȚEL!”

Oare nu-i îndeajuns de jalnică PUTEREA din România? Ei, ba da, cum să nu fie… numai că la o astfel de PUTERE nici că s-ar fi pomenit o OPOZIȚIE mai potrivită, cred, asta ca nu cumva să i se strice feng-shui-ul! Ei bine, știrea zilei este că niște băieți care se-aseamănă ar cam vrea să se adune… băieți buni, din popor, drulăi, ludovici și tomaci, cu „căciulili pi frunti”, căci… vorba ceea: „același Drulă, cu altă căciulă”, „același Tomac cu alt capac” și „același Ludovic cu alt ombilic” (n-am găsit altă rimă…)!
Ei bine, cei trei eroici și euforici reprezentanți ai OPOZIȚIEI s-au tras în poză dimpreună și ne-au promis ce nu s-a mai pomenit! Evident, ei, toți trei, luptă împotriva tiranului Klaus!
Adică, să recapitulăm cu atenție și preocupare, cine sunt luptătorii:
Ludovic Orban: „Mă bazez pe toți în campania care va urma și îi asigur că împreună vom câștiga! România va câștiga, pentru că realegerea lui Klaus Iohannis în funcția de președinte este temelia pe care putem clădi trainic o Românie așa cum ne-o dorim. Doar Klaus Iohannis are cu adevărat forța într-un nou mandat să reunească tot ceea ce este bun în România, să reunească toți oamenii corecți, toți oamenii cinstiți, toți oamenii harnici, toți oamenii care doresc binele acestei țări și să-i unească într-un proiect, care să ridice România și să o aducă la stadiul unei țări europene puternice, respectate și apreciate în lume.” (Ludovic Orban, discurs pe 16 septembrie 2019, înaintea alegerilor prezidențiale)
Cătălin Drulă: „Voi merge duminică la vot și îl voi vota pe Klaus Iohannis. Vă îndemn pe toți să faceți la fel. Am speranța că președintele va avea un al doilea mandat mult mai bun ca primul. Îmi doresc și îi cer să se lupte cu toate forțele, începând de luni, ca să avem votul în 2 tururi la localele din iunie.” (Cătălin Drulă, pe pagina lui de FACEBOOK, 22 noiembrie 2019)
Eugen Tomac: „Duminică trebuie să votăm. Așa că votul meu și al colegilor mei va merge spre Președintele Klaus Iohannis, nu putem boicota, nu avem voie să stăm acasă, trebuie să mergem și să votăm împotriva PSD, împotriva mediocrității din politică” (HOTNEWS. ro, 20 noiembrie 2019, reluând postarea de pe FACEBOOK a lui Eugen Tomac…. dar să n-o mai căutați pe pagina lui, că a fost ștearsă între timp)
(Ați observat, cred, că am fost blândă cu Ludovic Orban și că am folosit numai discursul din 2019, nu v-am mai amintit și de:
„…Ciiiineeee taceee și faceeee? Iohannis! Cine comunică mai bine când tace decât palavragiul de Ponta când vorbește? Iohannis! Cine provoacă fioooori și insomnii lui Victor Ponta, că are cearcăne în ochi? Iohannis! Cineeee eeeesteeeee generaaaaaalul pentru care merită să ne sacrificăm fiecare minut, fiecare picătură de energie și fiecare strop de sudoare? Cine? Cine este cel care va ajunge președintele României?”, etc… De ce să vă mai necăjesc?)
Astăzi, acești atleți ai sucelii politice nu-l mai iubesc pe Klaus. Nu mai este el „mamița” cea bună și-nțeleaptă, care „tăcea și făcea”, ci s-a prefăcut într-o „mangafa” de doi metri înălțime, cu un sparanghel în cutia craniană în loc de creier. Adică, numai ce-au sărutat ei pe botic prințul cel frumos, deștept și viteaz, că acela s-a și prefăcut într-un broscoi râios ce n-a văzut Parisul, dar nici așa-zisa dreaptă din România!
Și acum, să-i ascultăm în octombrie 2022 pe pupăcioșii de-altădată:
Eugen Tomac: „Iohannis ne-a promis ROMÂNIA EDUCATĂ și ne-am trezit cu România la fără frecvență! Iohannis ne-a spus votați PNL ca să vă scăpăm de PSD și ei stau acum bine-merci împreună! Asta nu este România pe care ne-o dorim! ROMÂNIA EDUCATĂ înseamnă mii de școli fără Internet? … mii de școli în continuare cu toaleta-n curte, cum se spune? Este de nepermis așa ceva! De fiecare dată am fost păcăliți de conducători care una au spus și altceva au făcut când au ajuns la putere!” ( Eugen Tomac, discurs la Liga Aleșilor Locali din PMP, 29 octombrie 2022)
Cătălin Drulă: „Iuda de la Grivco, marele patron al corupției. Klaus Iohannis a vândut România unei mafii, care a destabilizat Justiția și vrea să o controleze politic. Prețul: 1,2 miliarde de euro în prejudicii din cele 557 de dosare de mare corupție, care urmează să fie clasate. Opt ani de regim Iohannis au distrus economia, bunăstarea și, acum, ultima speranță de dreptate a românilor. A fost metodic, a pozat în campion al cinstei, dar acum vedem clar ce a urmărit: un parteneriat toxic cu PSD, pentru a alimenta camarila de firme și pile cu impunitate. Între timp, oamenii cinstiți din România trăiesc mai prost și se uită cum clasa de privilegiați a Marelui Trădător de la Cotroceni se îmbuibă cu nemiluita. Și oricât își dorește acest dictator închipuit, Opoziția e aici și nu pleacă nicăieri. Ne vom lupta cu sistemul lui mereu și peste tot!” (Cătălin Drulă, 29 octombrie 2022, pe pagina lui de Facebook)
Ludovic Orban (către aleșii PMP): „…Ei (activiștii PSD și PNL, n.n.) vă promit marea cu sarea numai să vă opriţi din munca dumneavoastră de opoziţie, numai să îngroşaţi rândurile slugilor acestei puteri, care nu are nicio legătură cu interesul României şi care practic a fost construită numai pentru primul trădător al României, Iohannis, şi pentru interesele clientelei politice PSD şi PNL. (…) Să ştiţi că şi eu puteam să stau liniştit, să rămân complice, să mă complac în situaţia de lustruitor de ghete a lui Iohannis şi Ciolacu numai că eu, împreună cu oameni de caracter, oameni de dreapta, care nu au fost niciodată slugile PSD şi ale sistemului de putere, am spus nu!!!” Ludovic Orban, discurs la Liga Aleșilor Locali ai PMP, 29 octombrie 2022)
Zău așa… să înțelegem că voi trei, mai dragă, sunteți chiar așa niște fraieri încât deși vă prezentați, fără îndoială, ca titani ai politicii românești, pregătiți să oferiți o alternativă „durabilă” și „sustenabilă” și „rezilientă” poporului, totuși de-abia acum v-ați dat seama că președintele Klaus e un mincinos și-o Iudă și-un dictator închipuit și-un trădător? Și spuneți că dăcât l-ați evaluat greșit atunci când ne cântați în cor „cineee eeesteee generaaaalul” și când ni-l recomandați ca variantă de nerefuzat la „mediocritatea din politică”? Cum s-ar spune… voi nici nu v-ați dat seama până acum cine-i ăla?
Păi bine, măi băieți… credeți că noi, cetățenii, de unii ca domniile-voastre, adică de niște prostovani incapabili de cele mai simple observații cu privire la unul lung cât plictisul, leneș precum Choloepus hoffmanni și gol pe dinăuntru ca o armură expusă la Castelul Bran -ins pe care noi l-am „fișat” demult- duceam lipsă la cârma țării și că acum, privindu-vă, o să strigăm „BINGO”?