Analize și opinii

Luminița Arhire: NAVETA PREZIDENȚIALĂ ȘI CÂTEVA PAGINI DIN „ISTORIA CULTURALĂ A PROSTIEI OMENEȘTI”

De câte ori mă gândesc la uriașa râmă prezidențială, formată din „titular” și din „garda pretoriană” a Klausului, scurgându-se pe Valea Oltului către Sibiu în fiecare săptămână, mai precis către „soția mea, Carmen”, îmi vine în minte un paragraf din „ISTORIA CULTURALĂ A PROSTIEI OMENEȘTI” minunata lucrare a lui Rath-Vegh Istvan, care prezenta cerințele pentru vizita conjugală, de rutină, a regelui în iatacul reginei, potrivit etichetei spaniole, la ceasuri târzii din noapte, așa: „…cu papuci în picioare, iar peste umeri cu o mantie de mătase neagră; în mâna dreaptă ține o sabie scoasă din teacă, în stânga un felinar. De brațul stâng îi atârnă, prinsă cu o fundă, o ploscă «nicht zum trinken, sondern sonst bei Nacht-Zeiten gebrauchete wird» (care nu folosea la băut, ci, pe vreme de noapte, la cu totul altceva).” Căci cum altfel decât ca „vizită conjugală” pot eu numi deplasarea Wernerului, cu arme și bagaje, săptămână de săptămână, către cele șase-case-n-șase-saci din Sibiu!

Așa cum poate v-am mai spus, ipocrizia mi se pare mai rea decât minciuna. Căci mincinosul autentic tot ajunge să creadă la un moment dat măcar o jumătate sau un sfert din ceea ce afirmă, pe când ipocritului nu i se întâmplă chestia asta niciodată.

Ipocrizie, ziceam… Cetățeanul român votant de roboți cu circuitele în dezordine, ficuși în vitrina Cotrocenilor și dulapuri nemțești, nu are nici o problemă cu această cheltuială săptămânală a Administrației prezidențiale, care nu înseamnă nimic altceva decât UN CAPRICIU afișat cu un larg dispreț către vulg; iar ea, cheltuiala, nu este de azi de ieri… ci durează de cinci ani și jumătate și va mai dura pentru tot restul celui de-al doilea mandat.

În schimb, indignat, același cetățean român descrie pe larg cum a furat Dragnea de la copiii săraci, deoarece două dudui de la PESEDEU n-au mers la birou timp de vreo doi ani, fără ca șefa lor să le întrebe de sănătate și provocând astfel o uriașă gaură neagră în buget de circa 16 000 de euro, căci restul de „coco”, până la 22 000, s-au recuperat deja…

Lui Dragnea Liviu „onorata instanță” i-a repartizat din oficiu un rest de „gaură neagră” de vreo 4 200 de euroi. Dar Dragnea, care afirmă că este nevinovat, nu i-a plătit de bunăvoie și pe bună dreptate nu i-a plătit, ci a preferat să stea la pușcărie trei ani și jumătate… Acceptând astfel evidența că în România modernă și europeană 4 200 de euroi, pe care NU I-A LUAT, după cum scrie în Minuta ședinței de judecată prin care fostul președinte al PSD a fost condamnat la închisoare, pe 27 mai 2019 și care stipula următoarele:

„obligă pe inculpații Alesu Floarea, Dragnea Nicolae Liviu şi Botorogeanu Adriana, ÎN SOLIDAR, la plata sumei de 60.205 lei, reprezentând despăgubiri civile cu titlu de daune materiale -drepturi salariale ÎNCASATE NECUVENIT DE CĂTRE INCULPATA BOTOROGEANU ADRIANA”…

…înseamnă o sumă zdrobitor de mare în comparație, de exemplu, cu cei 3,8 milioane de dolari intermediați ca șpagă către un ministru de un patron din presă, deoarece potrivit pedepsei pe care acesta a primit-o, milioanele de parai sunt, de fapt, un mizilic:

„…în perioada noiembrie 2011 – februarie 2012, Radu Budeanu ar fi predat printr-un intermediar fostului ministru ( Elena Udrea , n.n.) suma de 3,8 milioane de dolari, pusă la dispoziție de omul de afaceri ( Bogdan Buzăianu, n.n.), potrivit comunicatului DNA. Pentru că și-a recunoscut vinovăția, Radu Budeanu va scăpa cu o pedeapsă de 2 ani închisoare, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de încercare de 4 ani.” (27 iulie 2020)

Bine, eu cred că procurorii, în plus, l-au mângâiat blând, pe spate, pe Radu Budeanu și l-au rugat: „Tu să nu mai faci, dragă, așa ceva , că nu-i frumos…”

C-așa-i în tenis!

Cetățeanul român votant de roboți cu circuitele în dezordine, ficuși în vitrina Cotrocenilor și dulapuri nemțești, atât de grijuliu cu cheltuieleile de la buget, trebuie să înțeleagă că Dragnea Liviu va plăti, în mod obligatoriu, cei 4 200 de euroi pe care nu i-a luat vreodată din bugetul statului, dar pentru care face pușcărie, în timp ce Klaus, al cărui capriciu conjugal încarcă sfidător bugetul Administrației Prezidențiale, nu va plăti niciodată vreun sfanț, considerând, cu dispreț suveran, că poporul român se poate opinti suplimentar timp de 10 ani pentru opulenta sa navetă… Așa cum nu va plăti niciodată banii încasați ilegal drept chirie pentru un imobil obținut fraudulos și pe care l-a pierdut în instanță.

C-așa-i în tenis! Finul prezidențial, Marius Vecerdea, instructorul de tenis al doamnei Carmen, cred că știe despre ce vorbesc…

Că noi președinte navetist, care să vrea să-și soarbă ciorbița de weekend numai la el acasă, la Sibiu, n-am mai avut până acum șase ani… În schimb, cetățeni ipocriți care să se dea de ceasul morții pentru cei 4 200 de euro care n-au ajuns niciodată la Dragnea Liviu, dar să privească zâmbind cu o caldă îngăduință la sutele de mii de euro consumate aiurea de „curtea” prezidențială care-l însoțește în weekend, am avut mereu…

Am început acest text cu o referire la „ISTORIA CULTURALĂ A PROSTIEI OMENEȘTI” scrisă de Rath-Vegh Istvan. Aș vrea să închei cu speranța ca PENELEUL să facă din această carte o lectură obligatorie pentru membrii săi de partid. Nu de alta, dar de acolo ar afla Rareș Bogdan și Cristian Bușoi că în secolul al XVIII-lea, trebuia să te adresezi în scris (că pe atunci talk-show-uri nu existau) primarului unui oraș liber imperial cu această formulă:

„Celui de bună obârșie, severului, neclintitului în cinste, de mare și eminentă erudiție, de mare și eminentă înțelepciune, domnului Primar Cutare și Cutare”

Și-atunci, Rareș al nostru ar înțelege, poate, că a te referi astăzi la Klaus Iohannis, președintele României, cu aceste cuvinte: „cel mai tolerant și democratic președinte al României din ultimii 30 de ani”… „unul dintre cei mai respectați lideri politici la nivel european”… sau ca la un atlet al negocierilor europene notând: „…victorie uriaşă marCA Klaus (!!!) Iohannis după 4 zile şi 4 nopţi de negocieri fără precedent”… și „prestaţia excelentă şi foarte aplicată a Preşedintelui României…” e prea puțin, stimabile, prea puțin!

Iar Cristian Bușoi și-ar da seama că încordându-și limba catifelată mai cu devotament, poate rosti și ceva mai libidinos decât „…președintele Klaus Iohannis este unul dintre oamenii cei mai cinstiți din această țară. (!!!)”

Băieți! Învățați pupatul în cur din înțelepciunea istoriei! Și, dacă sunteți așa de bravi cum vă știu, dezvoltați multilateral conceptul! Căci poporul elector, în proporție de 66,09%, dar care nu știe „să vorbește așa de frumos”, așteaptă! Să nu-l dezamăgiți!

Autor: Luminița Arhire

Sursa: Luminița Arhire Facebook

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu