Analize și opinii

Luminita Arhire: DOI GENERALI CU EXPLOZIE ÎNTÂRZIATĂ

MOTTO 1: „Florian Coldea a fost decorat de ambasadorul Franţei cu Ordinul Naţional al Meritului. Distincția recompensează parcursul lui Florian Coldea «marcat de o puternică implicare în cooperarea în materie de securitate împreună cu partenerii francezi și euroatlantici»…” (DIGI 24. ro, 10 septembrie 2015)
MOTTO 2: „Fostul director adjunct al SRI, Florian Coldea, a fost decorat de CIA, la sediul din SUA al acestui serviciu, în luna mai a acestui an. În ianuarie 2017, Coldea a trecut în rezervă, în urma unui scandal de presă. Conform ADEVĂRUL, Florian Coldea a primit distincția «Alben W. Barkley» într-o ceremonie care a avut loc la sediul CIA. Distincția i-a fost oferită pentru «parteneriatul deosebit cu Statele Unite și excepționala viziune de conducere de care a dat dovadă cât a fost director al Serviciului Român de Informații»…” (AKTUAL 24. ro, 19 august 2017)
……………………………………………………………………
Ah, Victor Ponta, ah… și eu care credeam că tu ești mai deștept… Cum, dragă, să dai consultanță pentru doar 2 400 de euroi pe lună, la firma lui Șova? Păi, așa se face, dragă? Nu te mira, atunci, că ai luat un dosar penal peste ochi din pricina asta de la apărătorul legii din frumoasa noastră patrie, adică de la androginul prea-cinstit Codruța&Coldea. Nu ți-a fost ție rușine, Victor Ponta, să strici piața cu mizilicul ăla de 36 000 de euro pentru 15 luni de consultanță, când un astfel de serviciu se plătește cu circa 700 000 de coco (plus TVA!!!) adică bate frumușel spre milion? Și asta pentru un singur client, să știi, în condițiile în care fiind vorba despre niște „consultanți” așa de capabili precum Coldea Florian și Dumitru Dumbravă, cred că și clienții sunt numeroși!
Mai știi, Victor Ponta, cum îți căuta Codruța -pentru care Coldea Florian, cu mărinimie, dădea la vremea aceea consultanță gratis- dovada că ai „prestat” cu adevărat pentru cabinetul de avocatură al lui Dan Șova?
„Procurorii îl acuzau pe Victor Ponta că, în perioada octombrie 2007 -decembrie 2008, prin cabinetul său de avocat, a obţinut de la Societatea Civilă de Avocaţi «Şova şi Asociaţii» 181.439,98 de lei, pentru activităţi care figurează în acte, dar care nu ar fi fost efectuate. Victor Ponta a fost judecat pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor, fapte pe care le-ar fi comis în calitate de avocat.” (BURSA. ro, 28 decembrie 2023)
Eu zic că dacă pentru numai 36 000 de euroi au fost Uncheșelii de serviciu atât de intransigenți, să vezi tu, dragă Victor Ponta, cum îi vor ancheta dânșii pe domnii generali Coldea și Dumbravă, de-o să le meargă fulgii ălora și cum vor căuta procurorii rapoartele de consultanță care, îmi închipui, fiind evaluate la 700 000 de euro, plus TVA, trebuie că se-ntind pe zeci de mii de pagini. Doar tot generalul e născut și poet și consultant (bine, e valabil doar pentru generalii din servicii, că ăia proveniți din MApN freacă menta noaptea la ANTENA 3 CNN și se indignează cum dracului fac alții bani când de ei nu se lipește mare lucru!). Adică, ori facem consultanță, ori ne batem joc de bani! Dumneata ai dat, Victor Ponta, consultanță d-aia ieftină, chinezească, în timp ce băieții ăștia dau consultanțe fine, euroatlantice, ca-n țările civilizate ale lui Bogdan Chireac, pe bani adevărați, unduind în buricele degetelor lor, pa-ram-pam-pam! Căci dacă nici băieții ăștia nu știu cum foșnesc banii, atunci, cine?
Dar, dincolo de toate acestea, satisfacția mea meschină a fost, ca și în cazul Macovei, să văd stolul de reporterițe de teren, cu pletele-n vânt, susurând pe lângă cei doi generali: „ați făcut trafic de influență?”… „… de ce fugiți de noi?” … „de ce l-ați șantajat pe denunțător?”… „nu v-a fost milă de el?” (asta-i de la mine, dar merge în context)… „domnule Coldea, de ce nu doriți să vorbiți cu noi?”. Urmează, cred, next level și întrebările cutremurătoare, implacabile: „ce pedeapsă credeți că veți primi? vă e frică de pușcărie?”
Cu mare seriozitate, unul dintre cei doi generali le-a zis reporterițelor, de la obraz, într-o dimineață: „nu facem justiție televizată, da?” Știu, știu. Lor nu le MAI place „justiția televizată”. Așa cum nu le mai place nici useriștilor. Probabil că asta doar pentru că timpul ei a trecut și nu mai e la modă, iar nu pentru că dânșii văd astăzi, de-aproape, cum arată REVERSUL MEDALIEI!
Însă eu nu cred că de „justiția televizată” ar fi cazul să se teamă băieții ăștia… ci, mai curând „justiția imanentă” ar trebui să fie aceea ce-ar putea să-i facă să transpire…
…………………………………………………………………………..
P.S. „Fostul premier Victor Ponta şi fostul senator Dan Şova au fost achitaţi, joi, de magistraţii instanţei supreme în dosarul «Turceni – Rovinari», în care au fost judecaţi pentru fapte de corupţie, în legătură cu încheierea unor CONTRACTE DE CONSULTANȚĂ. Decizia magistraţilor este definitivă.” (28 decembrie 2023)
Ei, n-a durat decât opt ani până s-au lămurit lucrurile. Dar și dosarul a fost de-o maximă complexitate.

Despre autor

editor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Pentru egslitate de sanse maiorii si procurorii cu nevoi speciale au toate drepturile oe care si le decid singuri.