Analize și opinii

Gheorghe Piperea: Atenţionare de la facebook

Atenționare de la feisbuc:
“Ne pregătim să extindem funcțiile noastre de experiențe AI la Meta în regiunea dvs. AI la Meta este colecția noastră de funcții și experiențe de AI generativ, cum ar fi Meta AI și Instrumentele creative AI, împreună cu modelele care stau la baza acestora.
Ce înseamnă aceasta pentru dvs.
Ca să vă putem oferi aceste experiențe, ne vom baza pe temeiul juridic denumit interese legitime pentru a utiliza informațiile dvs. în vederea dezvoltării și îmbunătățirii AI la Meta. Acest lucru înseamnă că aveți dreptul de a vă opune cu privire la modul în care sunt utilizate informațiile dvs. în aceste scopuri. Dacă obiecția dvs. este admisă, aceasta se va aplica de acum înainte.
Includem actualizări în Politica noastră de confidențialitate pentru a reflecta aceste schimbări. Actualizările vor intra în vigoare la data de 26 iunie 2024”.
Atenționare de la mine
Nu există niciun un asemenea temei juridic numit “interese legitime”.
Nici feisbuc, nici tik tok, nici X nu are dreptul de a folosi informațiile mele în vederea “îmbunătățirii” performanțelor așa zisei inteligențe artificiale.
Dimpotrivă.
O asemenea folosire, fără acordul meu și fără contraprestație bănească, este furt de proprietate și de conținut.
Informațiile despre mine sunt, de fapt, date cu caracter personal, frânturi ale personalității mele, pe care numai eu și moștenitorii mei le putem valorifica și păstra.
Ce spun și ce creez eu reprezintă proprietatea mea intelectuală. Furtul conținutului, chiar dacă e comis de o așa-zisă inteligență artificială, este fapt penal și dă naștere la drepturi de despăgubire.
Din 26 iunie urmează NU o îmbunătățire a performanțelor feisbuc, NU o nouă îmbogățire fără just temei a feisbuc, ci unul sau mai multe procese colective de încetare a practicilor comerciale neloiale ale feisbuc și de despăgubiri contra feisbuc. De data asta, chiar la nivel european.
Urmează, de asemenea, legislație internă și europeană de stopare și punere la respect a acestui pirat al internetului.
Pe data de 26 iunie voi fi fost deja ales să exercit demnitatea de euro-parlamentar. Asta mă va pune în poziția de a vorbi întregii UE despre ceea ce poate fi făcut pentru ca feisbuc și celelalte rețele de socializare să fie opriți de la a fi pirați ai internetului.
Veniți azi să discutăm despre asta la Bookfest. Voi fi acolo, la ora 17, la evenimentul de relansare a revistei Le Monde Diplomatique.
Nu vă supuneți!
Hai Liberare!

Autor: Gheorghe Piperea