Analize și opinii

Lucian Sarbu: “Eu înțeleg că politicienii așteaptă la plic, din partea ambasadelor, numele candidaților”

Se apropie alegerile și recunosc sincer că mi-e total neclar cu cine voi vota la primăria de sector, la primăria generală și la președinție.
La primăria de sector știu că nu o vreau pe Clotilde, dar mi-e complet neclar cine sunt contracandidații, cine îi susține, ce proiecte au și ce vor. Aș vrea să votez cu candidatul care are cele mai mari șanse să o dea afară pe Clotilde, dar nu avem sondaje, nu avem nimic.
La PMB înțeleg că măreața coaliție a pus un doctor să candideze împotriva lui Nicușor. Până la urmă Nicușor nu a fost așa de praf cum s-a dovedit Clotilde la Sectorul 1, măcar am apă caldă (fierbinte) la discreție, dovadă că a mai reparat din țevile alea de sub oraș, dar sub mandatul lui nu a făcut absolut nimic vizibil pentru patrimoniu. În zona în care locuiesc sunt în continuare o grămadă de clădiri superbe, unele faimoase, rămase așa cum le-a lăsat bombardamentul americanilor din 1944. Nu l-am votat pe Nicușor în 2020, dar dacă tot a ieșit mă așteptam la cu totul altceva din partea lui.
Iar la Cotroceni nici nu mai zic, că mai sunt doar 6 luni și, pur și simplu, nu există candidați. Se vorbește de Geoană, dar Geoană nu a zis nimic oficial.
Mi se pare o bătaie totală de joc la adresa alegătorilor. Eu înțeleg că politicienii așteaptă la plic, din partea ambasadelor, numele candidaților care “trebuie să se aleagă”, dar decent ar fi să mimeze, măcar, consultarea și implicarea publicului, nu să ne trezim în ziua alegerilor cu un candidat deja ales și alte câteva conserve pe lângă el.