Analize și opinii

Lucian Sarbu: “E nevoie urgentă de o mișcare pacifistă care să spună lucrurilor pe nume”

Prostia nu gustă gluma, mai ales dacă se pune problema la modul foarte serios să fim băgați în război împotriva Rusiei, fiindcă Ucraina se dovedește a fi prea slabă să-l bată singură pe Putin și să ofere resursele Rusiei pe tavă băieților cu genți diplomat din capitalele occidentale. Colindătorii din Berzunți au făcut greșeala să creadă că e de glumă cu așa ceva. „Z”-ul lui Putin nu trebuie afișat nici măcar în glumă. Doar ne pregătim de război, ce mama naibii. Apropo, când or să vină tablagiii ăia la ușa voastră cu cartonul de recrutare ce veți face: veți fugi din țară, veți ieși în stradă sau vă veți încolona cuminți la moarte? Că la așa-zisele vaccinuri v-am văzut cât de viteji ați fost. Poate credeți că e de glumă, dar planul trebuie să vi-l faceți de pe acum.
E nevoie urgentă de o mișcare pacifistă care să spună lucrurilor pe nume:
1. Ucraina nu e membru UE, deci nici un eurocent din taxele cetățenilor UE nu trebuie să fie cheltuit aiurea pe fundul jegului de Zelenski. Cele 18 miliarde de euro pe care Ursula von der Leyen vrea să-i dea în acest an Ucrainei pentru susținerea cheltuielilor curente ale guvernului falimentar ucrainean sunt, pur și simplu, deturnare de fonduri. Bine, nu că ar păsa cuiva (încă), doar se adaugă la celelalte Dumnezeu-știe-câte-alte-miliarde (60?… 70?…) date către producătorii de zeamă-minune. Aproape că nu mai contează. Unde a intrat miliărdoiul intră și miliărduțul…
2. Ucraina nu e membru NATO, deci n-avem nici o treabă să îi luăm apărarea, nici măcar dacă ar ataca-o Patagonistanul. Să se descurce singură, că nu noi am făcut rahatul din Donbass, ci și l-au făcut ei singuri cu mâna lor.
3. Singura victorie e pacea. Dacă în viitor Europa se va întinde de la Lisabona la Vladivostok, nici nu va mai conta prin curtea cui trec granițele naționale care despart acum rușii din Ucraina de rușii din Rusia.

Autor: Lucian Sarbu

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu