Analize și opinii

Lucian Sarbu: “După ce nu va mai fi președinte, lui Iohannis îi vor exploda în față toate problemele imobiliare și toate istoriile cu trafic de copii din anii 1990”

Dacă ar avea cât de cât o urmă de inteligență, Iohannis ar trebui să-și ia măsuri de prevedere de pe acum. Deja l-au păcălit cu NATO, i-au dat fel de fel de speranțe și în acest moment e 99% sigur că în fruntea NATO va fi pusă o maimuță cu fustă, cele mai importante candidate fiind Ursula von der Leyen, Kaja Kallas și parașuta aia care fost premier în Finlanda.
După alegerile din 2024, și după ce nu va mai fi președinte, lui Iohannis îi vor exploda în față toate problemele imobiliare și toate istoriile cu trafic de copii din anii 1990.
Marile puteri au vasali, și e normal să aibă, dar nu iubesc slugile, fiindcă sluga care și-a trădat o dată primul stăpân – poporul – pe nimic, doar de dragul unei recunoașteri oarecare, le poate trăda la fel de ușor și pe ele. Cum să pui o slugă proastă în fruntea bucatelor?! Aia te va trăda și pe tine.
În particular, SUA nu are decât un “prieten”, Israelul, restul fiind “assets” – cărți de joc pe care le pot lăsa din mână oricând simt că e rost de o mână mai bună! E specificul politicii externe americane de cel puțin 100 de ani, să n-aibă nici mamă, nici tată (decât în relația cu Israelul) și să se sucească după cum bate vântul.
E ciudat că la aproape 80 de ani de la terminarea celui de-al doilea război mondial, după ce bunicii și străbunicii noștri au stat cu ochii-n soare ca proștii “așteptându-i pe americani”, mai sunt atâția români spălați pe creier, inclusiv la nivelurile cele mai înalte ale statului, cărora trebuie să le explici băbește aceste lucruri.