Analize și opinii

Lucian Sârbu: “Doborârea unui balon este prima victorie adevărată a NATO din ultimii mai bine de 30 de ani.”

Marea problemă a Ucrainei e că nu mai dispune de carne de tun. O recunoaște, cu juma’ de gură, și Politico într-un articol în care se constată cu amărăciune că noile generații de recruți cam trebuie să fie forțate cu baioneta la spate ca să crape pentru gloria NATO și pentru gașca lui Zelenski.
Pentru noi veștile bune vin și din Polonia: oricât ar fi de proști, polonezii au zis “pas” apelului de mobilizare ba, mai mult, cică în ianuarie mii de militari profesioniști și-au dat demisia. Dar nu să plece în Ucraina, ci să câștige un ban cinstit în civilie.
Asta înseamnă că orice idee de a prelungi mizeria din Ucraina aruncând în luptă niște vasali din Est (printre care și România) pică. N-ai cum, n-ai cu cine.
Sau poate, cine știe, se învârtoșează chihuaha ăia baltici și își asumă ei sarcina de a da de pământ cu Putin.

***

Doborârea unui balon este prima victorie adevărată a NATO din ultimii mai bine de 30 de ani. Cam de la primul război din Golf încoace. Adversarul, în cazul de față balonul, a fost zdrobit definitiv și nu mai poate mișca.

Autor: Lucian Sârbu

Despre autor

editor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Forța NATO în luptă cu un balon de cercetări meteo . Întrebarea inițială : cine va câștiga ? Răspunsul dat : NATO cu teribila sa armă de distrugere – racheta NATO.