Analize și opinii

Lucian Sârbu: De ce s-a pus în primăvară batista pe țambal peste „bombardarea gării din Kramatorsk de către ruși”?

De ce s-a pus în primăvară batista pe țambal peste „bombardarea gării din Kramatorsk de către ruși”?
Simplu, fiindcă niște fraieri de ziariști italieni s-au apucat să filmeze de aproape rămășițele rachetei și seria scrisă pe ea arăta indubitabil că racheta a fost trasă de ucraineni, nu de ruși.
Nu-i nimic. Astăzi Parlamentul European a votat o rezoluție prin care se cere, practic, distrugerea completă a ordinii post-WW2, desemnând Rusia drept „stat terorist” (în schimb, nimic despre faptul că Ucraina îi masacrează de 8 ani pe locuitorii rusofoni din Donbass) și cerând excluderea acesteia din Consiliul de Securitate al ONU. Ca să fie mai convingătoare, Europa Liberă publică un articol pe această temă, ilustrat cu copii mutilați de „racheta rusească trasă la Kramatorsk” (nu-mi aduc aminte, în schimb, ca Europa așa-zis Liberă să fi publicat vreun articol despre „Madona din Gorlovka” sau despre „Aleea Îngerilor” din Donețk!).
Ce observăm? Propaganda merge mai departe. Ca și în cazul preludiului acestui război, de altfel, adică „daciada”, „fauciada” înțepăturilor. Mă uitam la Fauci, la discursul de retragere: „Înțepați, înțepați și iar înțepați!”. Omul e zdringhi-zdringhi pe planeta lui, nici măcar nu-și cere scuze pentru nenorocirile pe care le-a făcut. Așa sunt și propagandiștii din spatele războiului, cei care vor moarte.

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu