Analize și opinii

Lucian Sârbu: De ce ar fi nevoie de un nou “pact de la Snagov”

Orice purtător de neuroni (nu e nevoie de prea mulți) își dă seama că deficitul bugetar a explodat în ultimii ani fix din două cauze: plandilia și Ucraina. În plandilie s-au făcut fel de fel de achiziții demente și inutile (de la “izoletele” lui Arafat până la zeama aia infectă care ar fi trebuit să-i imunizeze pe fraierii care au pus botul) iar tămbălaul din Ucraina le-a dat ăstora prilej să declanșeze un dezmăț al achizițiilor militare de tot felul, plus pierderile directe pe care le suferă economia (de exemplu, din cauza invaziei cerealelor ucrainene).
Ambele treburi, adică și plandilia și Ucraina, au fost dictate din afara României fără ca retarzii noștri să poată zice nici “pâs”. Dar știți de ce? Fiindcă dacă alde Câțu, Ciolacu și Iohannis ar fi avut un acces de patriotism, să zicem, și ar fi zis mai sus: “Domn’e, nu putem să cheltuim ATÂȚIA bani… uite, ca să nu ziceți că suntem ai dreaq și nu stăm cu valorili iuropene în gură de dimineață până-n noapte, luăm și noi 3 izolete, 5 paleți de vaccinuri și 2 aripi de F-16… plus o șenilă de Abrams… atâta putem… restul ne trebuie pentru educație, infrastructură etc.”, ei bine, dacă ar fi zis asta, oricând s-ar fi găsit cretini mai mari decât ei care să-și ia angajamentul în fața UE și NATO că . Și pe cale de consecință Câțu, Ciolacu, Iohannis etc. ar fi fost mătrășiți și în locul lor ar fi fost puși cretinii.
De aceea ar fi nevoie de un nou “pact de la Snagov”, de data asta cu iz suveranist, care să adune la aceeași masă toate partidele şi să îi pună de acord pe toți politicienii asupra liniilor roșii pe care România să nu le poată trece în relațiile cu UE și NATO.
Domn’e, suntem de acord să ne sinucidem ca popor pentru drogatul ăla de Zelenski fiindcă așa ne cere NATO? DA/NU. Dacă zicem că “da”, gata frate, luăm avioane, tunuri, bombe, praștii și câte și mai câte, să băgăm spaima în Putin, ucigă-l toaca și chiorâr-ar mă-sa, chit că murim de foame după aia. Dacă zicem că “nu”, bun, vedem, trasăm niște limite. Domn’e, maxim 0,1% din bugetul pe anul curent (zic și eu), și de restul haidi pa pa pa și sayonara! N-avem!
Pactul de la Snagov a fost la vremea lui o chestie foarte bună, fiindcă prin el cam toți politicienii de la acea vreme – inclusiv Vadim! – și-au asumat un angajament care era normal pentru România de la mijlocul deceniului 1990, și anume calea către Occident.
Tactica golanilor bruxelezi și natoiști e una veche de când lumea: divide et impera.  Sistemul e de așa natură făcut încât oricine ar guverna să asculte de comenzile venite în plic de la Bruxelles și Washington. De-asta vedem că nici măcar d-ăștia cu gura mare – o Georgia Meloni în Italia sau peroxidatul ăla de Geert Wilders din Olanda – nu fac nimic special odată ajunși la putere. Sunt puși mintenaș cu botul pe labe. Fiindcă oricând mai stau zece la ușa lor care, pentru o funcție și-un covrig, abia așteaptă să facă jobul jegos care li se dictează “de sus”. Cine mișcă în front e belit și înlocuit. Totul “democratic”, frumos, prin “alegeri libere”. Chestia asta a devenit evidentă de când cu alegerea lui Tsipras în Grecia, în 2014. Ce soluție avea Tsipras după mărețul referendum la care grecii votaseră OXI? Să se retragă cu coada-ntre picioare, făcând figură de “rivuluționar” penibil, sau să bage capu’ntre urechi și să meargă mai departe, tăcând din gură, înghițind în sec și făcând ce-i poruncesc Bruxellesul și cu șontorogul ăla sinistru de Schauble, nu grecii lui care îl votaseră.
Singura țară în care sistemul își rupe dinții e Ungaria, fiindcă de ani de zile în Ungaria Viktor Orban reușește, cum-necum, să câștige mereu alegerile cu majorități confortabile, indiferent cum își julesc de asfalt partea dorsală ăia care vor să-l dea jos. Au ajuns să facă și mega-alianțe nefirești (practic, toată opoziția maghiară, indiferent de ce idei crețe și contradictorii erau pe acolo, a fost pusă de bruxellezi să candideze sub aceeași pălărie) și Orban tot i-a bătut cu o mână legată la spate. Acum niște tâmpiți strâng semnături prin Parlamentul European pentru ca Ungariei să i se suspende dreptul la vot… o prostie, e imposibil. Câinii latră, caravana trece!
Dar ceea ce se petrece în Ungaria e anormal. Nu există o altă țară europeană, și cu atât mai puțin România, în care să ai un partid care să domine atât de autoritar scena politică. De aceea singura modalitate de a imita exemplul maghiar e să faci un pact național, să-ți definești niște linii roșii peste care nici un Bruxelles și nici un Washington să nu poată trece şi indiferent cine ar guverna , să îşi ia angajamentul ca va respecta acele linii roşii.Numai în momentul ăla vei avea certitudinea că te poți opune diktatelor venite dinspre centrele de putere de la Bruxelles și Washington. “Băi români tâmpiți, vă ordon să cumpărați 1000 de rachete nucleare de la Raytheon! Trebuie! VIN RUȘII!” “Domn’e, ne pare rău, n-avem bani decât de una bucată rachetă și mai avem și niște bani de distonocalm, să dăm gratis fiecărei persoane care suferă de rusofobi e. O pastilă pe zi.” “Arghhh! Ciolacu, jos! Drulă, treci la butoane!” “Domn’e, ne pare rău, n-avem bani…” “Arghhh! Drulă, șezi! Culcat! Aport! Simion, treci la butoane!” “Domn’e etc.” “Arghhh!”
Ce ne pot face? Nimic. Să se dea cu popoul de asfalt cum o fac în fața lui Orban până se plictisesc…
De aceea, până nu vom vedea un asemenea pact – care să definească, în fond, câtă suveranitate mai vor tâmpiții ăștia de politicieni să cedeze în numele nostru, și câtă să mai păstrăm pentru noi – nu vă faceți mari speranțe că dacă votați cu Simion, Șoșoacă sau dracu’ mai știe cu cine, ăla (sau aia) vor face rahatul praf.
Nu. Vor fi niște maimuțoi la fel ca toți ceilalți și adevăratele decizii se vor lua tot la Bruxelles și Washington. Pentru că oricând vor fi zece cretini care abia vor aștepta să le ia locul și, pentru o funcție și-un covrig, să facă jobul murdar care li se cere.

Autor: Lucian Sârbu