Analize și opinii

Lucian Sarbu: “Cu siguranță e ceva legat de Putin”

Văd că iarna demografică se prelungește. Conform informațiilor INS în primele 2 luni din 2023 în România s-au născut cu 25% mai puțini copii decât într-un an normal din perioada 2015-2020. Inclusiv primele 2 luni din 2021 se încadraseră într-o medie normală. Așa cum v-am mai zis, prăbușirea natalității începe în luna mai 2021 și pare să nu se mai termine.
Nu e vorba de o scădere liniară. E vorba de o scădere abruptă care nu poate avea decât o cauză exterioară, gen război, molimă, catastrofă naturală. Fiindcă lucrurile erau relativ normale până în primele luni din 2021.
Singurul lucru care ne încălzește e că scăderea se observă în toată lumea civilizată. Hm, oare ce să fie, ce să fie?… Vai, dar nici nu ne închipuim ce. Cu siguranță e ceva legat de Putin.
***
O chestie de-a dreptul stranie.
Primul an al președinției lui Trump a fost marcat de o eclipsă totală de soare, pe data de 21 august 2017.
Ultimul an al președinției lui Biden, 2024, va fi marcat de o altă eclipsă totală de soare, care va veni peste aproximativ un an din clipa asta (8 aprilie 2024).
În mod straniu, traiectoriile zonelor de opacitate totală ale acestor două eclipse formează un X de toată frumusețea, ca și cum cineva ar vrea să ne transmită că 2017-2024 va fi perioada în care se va scrie un „cancel” de toată frumusețea peste imperiul care vrea să ne bage pe gât, cu orice preț, „cancel culture”.

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu