Analize și opinii

Liviu Dragnea, discurs de mare forță la Congresul PSD: „Defăimarea propriei țări prin minciună este o faptă foarte gravă! Este nevoie să protejăm suveranitatea României!”

„Am tot auzit, în ultimele zile, și de la colegii din partid și nu numai, întrebarea: ce rost are să facem un Congres? Acesta este un moment dorit, cum să nu își dorești să faci un Congres al partidului? Vă voi da cel puțin opt motive pentru care trebuia să facem Congresul astăzi.


Un prim motiv ar fi acela că ar trebui să ne vedem mai des, să ne vorbim mai des. Ne aflăm la capătul primului an de guvernare PSD-ALDE și se impune un bilanț. Avem nevoie de concluzii, concluzii pe care societatea le așteaptă și pe care noi trebuie să le formăm.

Trebuie să prezentăm rezultatele programului de guvernare și este nevoie de un răspuns real.

Avem un nou guvern și este important să găsim calea prin intermediul căreia această echipă poate îndeplini programul de guvernare.

Discuțiile din exterior sufocă societatea și o dezbină. Această situație o știm cu toții. Este o atmosferă deteriorată de ură, de suspiciune și conflict. În cazul legilor justiției, noi vrem să aducem normalitatea în secolul 21. Între noi, cei care vrem să modificăm niște legi, care uzurpă drepturi și libertăți fundamentale și cei care continuă. Astăzi trebuie să ne convingem dacă vrem să mergem înainte cu acest proces. Eu vreau, fără ezitare.

Vreau să stabilim, azi, niște direcții clare, pentru a reuni România, pentru o dezvoltare pe termen lung și pentru a stabili prioritățile acestei țări.

Le-am spus colegilor să mă ia în serios când am spus că voi susține cât mai multe femei să atingă funcții de conducere.

Am organizat Congresul pentru a spune apăsat ideile pe care noi le considerăm benefice pentru România și pentru a spune ce înseamnă, pentru noi, Centenarul Marii Unirii și ce facem pentru asta. Se vor prezenta 100 de obiective pentru România”, a mai declarat Dragnea.

Despre anul Centenarului, liderul PSD a declarat că îl consideră un moment prielnic pentru efectuarea unor schimbăr benefice în ceea ce privește toate ariile României.

„E momentul să rupem acest blocaj și să redăm acestei națiuni dorința de modernizare și dorința de a merge mai departe cu pași mari, fără șovăieli. E un prilej încărcat cu emoție și speranță și sunt convins că marea majoritate a românilor își pun mari speranțe în acest an Centenar. Toți știm că istoria ne trage de mânecă și ar fi bine să nu stăm cu mâinile încrucișate, altfel vom fi cu toții îngropați în războiul prezentat la știrile de seară.

Defăimarea propriei țări prin MINCIUNĂ este o faptă foarte gravă! Atacul asupra propriei țări este un atac la adresa tuturor românilor. Este nevoie să protejăm suveranitatea României.

„România trebuie să încurajeze natalitatea și femeile trebuie să aibă motive pentru a-și dori copii. Vreau să fie încurajate în acest sens și să aibă parte de condițiile necesare pentru a-și crește copiii. Până la urmă, România este țara copiilor noștri”, a mai spus președintele PSD, Liviu Dragnea.

„Această dezbatere își va continua cursul și va fi dusă până la capăt. Este un pas de modernizare a societății și vom merge înainte, parcurgând toate etapele constituționale. Toate acestea vor continua după un calendar strict, respectând legile europene”, a mai completat liderul PSD. „Vreau, ca atunci când vom spune NIMENI NU E MAI PRESUS DE LEGE, să nu fim luați în râs de un alt Portocală sau de șefii lui”, a tunat președintele Camerei Deputaților.

În ceea ce privește relațiile externe, Liviu Dragnea a declarat: „Vom întări parteneriatul strategic cu SUA, dezvoltând și componenta economică. România are dreptul să beneficieze de acest lucru! Noi ne-am respectat toate angajamentele militare și vrem să avem și beneficii economice. Vrem să construim o relație specială cu Germania, Franța și Marea Britanie, în ceea ce privește colaborările. Absolut toate țările doresc să aibă relații comerciale, economice. La noi, în condițiile în care există o deschidere foarte mare, au tot fost ezitări și șovăieli și vreau ca aceste lucruri să nu mai existe. Regiunea noastră, țările din jurul nostru, cooperarea cu aceste țări are un potențial despre care s-a vorbit prea puțin până acum. De aceea, vreau să construim un sistem de cooperare cu Bulgaria, Ungaria, Serbia și Republica Moldova”.

În ceea ce privește relațiile cu Republica Moldova, liderul PSD a declarat, în cadrul Congresului, că România ar trebui să-i acorde sprijin Republicii Moldova atât în vederea apropierii de Uniunea Europeană, cât și în ceea ce privește apropierea de români.

„Hai să recuperăm tot ceea ce am pierdut! O atenție specială vreau să o acordăm relațiilor cu Republica Moldova, printr-o susținere fermă pentru apropierea față de Uniunea Europeană și față de România. Trebuie să-i ajutăm să se apropie de Uniunea Europeană dar și de noi, de frații lor”, a mai spus Liviu Dragnea.

Despre salarii, președintele Camerei Deputaților a spus că salariul minim pe economie va continua să crească și că se gândește, pentru anii următori, și la mărirea pensiilor.

„Cu toții știm că programul de guvernare al PSD a adus o schimbare majoră în țara noastră în relațiile cu investitorii străini. Tinerii noștri au plecat să lucreze în alte țări și să contribuie la dezvoltare acelor țări. As vrea să se schimbe asta. Am majorat salariul minim pe economie și vom continua să-l majorăm. Vom mări și pensiile în anii următori.”

Sursa: EvenimentulZilei

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Pt taranul cu mustata si dintii cariati din Teleorman, singura lui sansa de a se reabilita in fatza romanilor, de a ramane in prim-planul politicii romanesti si de a nu ajunge dupa gratiile pregatite pt el de catre progresisti, este aceea de a sustine prioritatile majoritatii romanilor: suveranitatea si demnitatea Romaniei in fatza tavalugului progresist-globalist dirijat de ambasadele straine, lupta prin toate mijloacele si cu toate resursele impotriva Statului Paralel progresist, organizarea cat mai rapida a Referendumului pt familia traditionala, eliminarea legii de tip nazist ce prevede obligativitatea vaccinarii cu otravurile Ocultei, eliminarea progresistilor si ONG-istilor din toate institutiile statului, renuntarea la ideologiile neo-marxiste de noaptea mintii, de tipul LGBT, transgender, teoria genului, incalzire globala, dar si la institutiile platite din bani publici ce promoveaza aceste infectii si celor ce discrediteaza memoria martirilor anticomunisti, sustinerea masiva a capitalului si firmelor romanesti in detrimentul celor straine, distantarea treptata de politica neo-marxista si anticrestina a UE si orientarea tarii catre Grupul de la Visegrad, cu scopul de a iesi o data pt totdeauna din aceasta Uniune Sovietica cu capitala la Bruxelles.

  • UE, NATO, SA FACA DOVADA CA SE VINDECA DE PROGRESISM-GLOBALISM-ANTICRESTINISM, SA ARATE SEMNE DE INSANATOSIRE GRABNICA, INSUFLETIRE, ECHILIBRU, BUNE INTENTII, BUNA SI DREAPTA CREDINTA, MACAR PE ULTIMA SUTA DE METRI! Au infestat tot in jurul lor, infectia extinzandu-se fara limite, numar, contrar normelor universal-valabile, uzantelor diplomatice, a legilor care guverneaza evolutia pasnica si prospera a vietii pe Pamant, precum asa si in Cer. Asteptam leacuri in domeniu si in materie din partea BineVoitorilor, in virtutea limbajului multidimensional. Scanteia. Divina Scanteie!

  • Defaimarea tarii s-a realizat pas cu pas in cadrul unui EXPERIMENT reusit. Suveranitatea tarii…sau cat a mai ramas , in procent de 10%…?! Notiunea de suveranitate…
    A fi sau a nu fi SUVERAN.
    ……………………..