Analize și opinii

Chris Terheș: ”Psihologia cetății asediate, sau despre cum l-a făcut celebru Realitatea TV pe Dragnea”

Daca doriti sa aflati ce se intampla la Congresul PSD cel mai bine este sa-i cititi pe aia care zic ca se opun PSD-ului. Respectivii va fac cea mai buna sinteza si analiza despre cine ce zice, cine cu cine s-a certat, nemaifiind nevoie sa urmariti pe presa ce se intampla acolo.


Acesti “opozanti” ai PSD-ului, in fapt cei mai multi niste frustrati, sunt cei mai buni catalizatori de imagine si sentimente pentru PSD si Dragnea.

Prin reactia lor de azi, atat de pe Facebook cat si din strada, au ajuns sa faca cunoscut ca PSD are congres si la cei care nu-s interesati de PSD ori de politica.

Ca se bat cei din PSD intre ei pentru functii in partid este absolut IRELEVANT pentru omul de rand.

Ce a auzit constant azi omul de rand, insa, a fost PSD si Dragnea.

Pe langa ceea ce aude, omul se si uita, iar ceea ce i s-a aratat si a vazut in presa a fost o sala plina de oameni.

Nu-i locul sa explic rolul si efectul acestor adunari, dar sala aia plina de oameni are in mintea oamenilor neinregimentati in partid un mai puternic efect decat isteriile celor din strada.

Astfel de reactii isterice de opozitie sunt si la summit-urile G8, dar pentru aceea tarile respective merg inainte. Daca n-ar fi proteste la G8 ati sti cand au summit?

Deci, pe de o parte omul de rand vede niste galagiosi frustrati, iar pe de alta un grup de oameni organizati, ordonati, etc.

Extremismul si irationalul acestor frustrati ii imping pe toti cei de mijloc, cumpatati, spre PSD. Asa s-a intamplat si la alegeri.

Mai mult, prin atacul contra celor din PSD, primul grup i-au facut pe cei din partid, de fapt, sa se stranga mai tare in jurul lui Dragnea. Este psihologia cetatii asediate.

Psihologia cetatii asediate a fost folosita de Noua Securitate si cand a fost numita Kovesi in 2013: daca nu o punem pe Kovesi, USL care avea majoritate in Parlament preia controlul justitiei (desi aia din Parlament nu aveau nici o putere in numirile din parchete) .

Cred ca evreii care-l consiliaza pe Dragnea rad de se sparg, pentru ca nici lor nu le vine sa creada ce succes au avut cu actiunea asta tocmai datorita “opozantilor”.

P.S. Cei care nu cred in ceea ce spun, ii invit sa stea un pic sa se gandeasca cand au fost congresele la PNL ori USR si ce mai tin minte de atunci. Apoi sa caute pe net sa vada cate articole s-au scris “live” despre ce se intampla la acele congrese. Nu mai spun de transmisii live, din fata congresului. La acest capitol Realitatea TV a batut pe toata lumea. PSD-ul si Dragnea nu primea atata acoperire din partea Realitatea nici daca le platea reclama.

Autor: Chris Terheș

Sursa: Chris Terheș

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Suferinta oamenilor afectati de calamitati naturale, artificiale, provocate, nu mai conteaza; calamitati financiare, bancare, fiscale, genetice; calamitati politice;
    Cu suferinta oamenilor de rand…a celor de pe urma?! Sta scris, amprentat enero-informational, ca cei de pe urma vor fi cei dintai! Regula de aur.

  • Numai evreii se distreaza?! Toti cei implicati in invazie! Personal, astept Congresul lui Sfantu’ Duh, in care sa cer permisiunea de a intreba cine a indraznit sa ne puna etichetele de analfabeti functionali, bizoni, pentru a putea prelua zestrea strabunilor: pamantul, zacamintele, resursele naturale, umane. Cine a indraznit sa ne stearga de pe harta, spele creierele, insclavizeze omenirea?!

  • Priviti si va minunati! Asa arata o cetate asediata in timp de pace! Un experiment demn de mila! Lacrimi, lacrimi, # lacrimi….DE BUCURIE SA FIE!