Analize și opinii

Lagărul electronic – un nou pas

barcodeBasarabia: Juristii ortodocsi avertizeaza despre lagarul electronic, ce se va instaura prin disparitia banilor reali

Cîrmuirea actuală a Republicii Moldova a început să impună pe mai multe planuri implementarea conceptului de viaţă electronică. O viaţă absolut controlată cu mecanisme de control menite să transforme viaţa obişnuită în lagăr electronic unde controlul este de 100% la absolut orice.

Ni se dau bani de peste hotare pentru aplicarea în practică a celor mai destructive metodici de conducere a poporului. În numele trendului european pe care l-a afişat guvernarea ca ideal sfînt şi unic scop de atins deja au fost făcute o serie de acţiuni şi chiar crime contra poporului.

– A fost votată legea NeoDiscriminare (aşa – numita lege cu privire la egalitatea de şanse de fapt lege care legalizează homosexualitatea), s-au băgat mulţi bani în promovarea acestui concept şi acum tot la fel în fiecare zi la posturile principale de radio se dau explicaţii „cît de bună este această lege”

– Conceptul e-guvernării deja cuprinde tot mai multe servicii ale statului care nu vor fi disponibile decît în formă electronică deci fără oameni.

– Din 1 Ianuarie nu se mai acceptă declaraţii de taxe ale companiilor către Fisc decît în formă electronică.

– Au impus vaccinarea obligatorie a copiilor, dealtfel nu vor avea dreptul la studii.

– Iar recent au adoptat hotărîrea ca toate plăţile pentru procurarea marfei de la bazele angro să fie doar în formă electronică, adică doar prin transferuri şi viramente prin bănci.

Toate acestea par pentru mulţi a fi evenimente fără nici o legătură logică între ele. Însă nu este aşa, haideţi să vedem că cu cît creşte influenţa din exterior (mai ales a fondurilor şi banilor din vest) asupra Moldovei cu atît mai dîrz şi tare se impun aceste mecanisme de înrobire electronică.

Un pas important în construirea lagărului electronic este dispariţia treptată a banilor reali şi înlocuirea sau impunerea banilor virtuali. Pentru companii şi persoane juridice se lucrează prin impunere ca din topor fără multă voalare, acestea sînt vulnerabile în faţa statului şi a fiscului aşa că n-au încotro vor accepta. Pentru populaţie acum este practicată politica de atragere parcă binevolă dar cu o politică de marketing foarte agresivă de a folosi cardul în loc de bani cheşi la plăţile în magazine, la comunale la taxe etc. De a folosi serviciile de plată electronică on-line, decifără să vadă sau să se atingă de banii reali. Pentru aceasta se dau facilităţi se explică cît de comod este şi cît timp economisim. Deja practic toţi salariaţii primesc banii nu de la case cu bani cheşi în mînă ci pe card prin intermediul băncilor.

Dar iată că maşinăria nu se opreşte aici, banii eletronici sînt impuşi deja în tranzacţiile de vînzare – cumpărare, Din Martie 2013 nici o bază angro nu mai are dreptul să vîndă marfă decît pe bani electronici. Aceasta poate s-a făcut pentru a promova o bază sau un concurent care era pregătit tehnic pentru asta dar pe de altă parte aceasta impune dependenţa de banii electronici. Deja nu mai este omul sau compania stăpînă pe banii pe care i-a cîştigat. Aceşti bani sînt la bancă, cu ei gestionează aşa cum vrea banca, iar noi ca salariaţi sau companie doar ştim că îi avem acolo undeva pe card sau în cont. În faptă noi toţi muncim pentru a aduce bani în conturile băncilor, şi dacă pînă nu demult mai puteam alege dacă vrem sau nu să avem cu ele de aface, păi acum aceasta este o impunere deja. Statul nostru care a fost creat să ne apere interesele noastre şi să ne apere ca popor ne impune alte lucruri, adică să muncim pentru interese bancare, interese străine.

De ce ar trebui să ne îngrijoreze aceste schimbări? Fiindcă banii electronici nu mai aparţin omului sau companiei care i-a cîştigat, aceşti bani stau în conturile băncii care gestionează cu ei cum doreşte. În orice moment aceşti bani pot dispărea fie prin dispariţia băncii fie prin arestarea contului din anumite motive fie printr-o greşeală electronică sau atac cibernetic. Omul trebuie să fie cît mai dependent de acest sistem electronic din această cauză şi banii trebuie să fie la dispoziţia sistemului. Deja toate datele noastre sînt gestionate de sistemul electronic, orice act, adeverinţă sau permis este în sistemul electronic şi acesta poate face orice schimbări sau chiar şterge anumite acte dacă vre-un individ iese de sub control.

Ceea despre ce vorbesc se întîmplă astăzi în Moldova şi poate n-am fi auzit de astea dar această hotărîre de impunere a plăţilor electronice a lovit în unele baze angro care nu aveau pregătirea tehnică necesară şi a favorizat altele.

În plus la sistemul de bani electronici deja se practică în multe centre comerciale vinzarea produselor doar deţinătorilor de carduri electronice speciale ale acelor magazine. Exact cum este scris că vor veni vremuri cînd fără pecetea fiarei nimeni nu va putea nici vinde nici cumpăra nimic.

Vine lagărul electronic peste noi, vine încet picătură cu picătură, încet dar sigur, ceea ce ar trebui să facem noi este să desluşim adevărul din marea de minciună şi să vedem un pic mai mult decît ziua de azi şi uşurinţa imediată, trebuie să vedem ce va fi pe viitor şi ce lume vom lăsa copiilor noştri, o lume liberă sau o lume a lagărului electronic plănă de reguli şi restricţii chiar şi în a gîndi şi mai ales a crede în Dumnezeu.

Autor: Sergiu Ungureanu

sursa: aparatorul.md // saccsiv.wordpress.com

Despre autor

contribuitor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu