Analize și opinii

La palatul Cotroceni canta Cucuveaua: DNA uber alles!!

Jalnica imagine! Imaginea Justitiei este in vertiginoasa scadere si cu toate acestea, la bilantul DNA pe 2017, parca am fi asistat la o transmisie de la congresul al 14-lea al PCR, in care se prezentau recolte umflate pe hartie in fata lui Ceausescu, iar el chiar credea ca cifrele sunt reale si tara trebuia sa aplaude linistita ca, deh, era indelung rabdatoare si “multilaterial dezvoltata”. Asa si la bilantul DNA. Traiasca si fericeasca anticoruptia romaneasca!



Sefa Directiei Nationale Anticoruptie nu s-a dezis. Batoasa si scrasnind din dinti, doamna Ka si-a prezentat bilantul legat in snur de Martisor, pe care, dealtfel, in diagonala, il recitase si in fata colegilor ei procurori din CSM, care au facut corp comun pentru a o apara de propunerea de revocare a ministrului Justitiei Toader Tudorel.

Nu am sa ma aplec asupra cifrelor de tot felul prezentate de Laura Codruta Kovesi, o vor face alti colegi ai mei, care vor toca marunt statistica prezentata la bilant. Punctez doar obsesia sa pentru “coruptia din sanatate”, asupra careia a revenit de doua ori, cu explicatii in extenso, si pentru coruptia demnitarilor, dar si felul in care a inteles sa transmita un mesaj subliminal din care toti ar trebui sa intelegem ca CCR a devenit un fel de complice cu cei care erau anchetati pentru abuz in serviciu si, din cauza deciziei CCR, nu au mai putut fi trimisi in judecata, fapt pentru care statul ar fi pierdut ditamai prejudiciul. Pai, ce garantii exista ca aceste dosare, odata ajunse in fata judecatorilor, s-ar fi solutionat cu condamnari si cu executarea acestor prejudicii stabilite de DNA? Nimeni nu poate garanta asa ceva. Si, dupa cum stim ca au existat dosare cu prejudicii umflate din burta, sau cu inculpati acuzati de abuz care au fost achitati, nu pot sa cred in spusele doamnei Kovesi, oricat de alba pare sa fie zapada bilantului de azi! Sub zapada e multa murdarie. Si cand zapada se va topi, murdaria va iesi la suprafata.

Presedintele Klaus Iohannis s-a mai antepronuntat o data…daca mai era nevoie. Nu o va revoca pe Kovesi. Am inteles cu toti mesajul. Iohannis are “deplina incredere ca magistratii vor continua sa se manifeste cand indepedenta justitiei e in pericol”, “Romania are nevoie de dezvoltarea unei legislatii care sa puna mai mult accent pe prevenire si pe educarea cetatenilor (…) DNA a aratat ca principiile statului de drept nu sunt simple deziderate ci realitati pe care le traim cu totii (…) Veti avea in mine un partener si un sustinator al acestor principii…”. Am inteles asadar, dincolo de felicitarile cu care si-a inceput discursul la adresa DNA, ca Iohannis este un partener. Al DNA. Al dictaturii DNA. Iar DNA este mai independent ca Statuia independentei de peste Ocean. Si calca totul in picioare. Si, in opinia lui Iohannis, si ce daca!

Livia Stanciu, celalalt partener de nadejde al DNA, e bine mersi acum, la CCR. Bine ca e doar una si ca face de obicei opinie separata la deciziile colegilor ei. Ce ne facem insa cu noul partener declarat? E foarte clar. La Palatul Cotroceni canta Cucuveaua.

De la taica Lazar, ce asteptari trebuia sa avem? A ridicat in slavi institutia condusa de Kovesi. Pai, cum sa traga el de urechi subalterna de toate prostiile, abuzurile si nelegalitatile facute? Ca doar el este cel care are in coordonare DNA-ul! Iar daca DNA a luat-o razna si el nu a observat si nu a luat masuri, atunci are si el o problema, nu-i asa?

Toate bune si frumoase. Putem dormi linistiti. Iohannis nu o va revoca pe Kovesi. In consecinta, va incalca Constitutia. Drept urmare, astept sesizarea CCR. Si apoi suspendarea Presedintelui. Daca asa ceva nu se va intampla, atunci vina este doar a Parlamentului si a celor care, prin vot covarsitor, au castigat guvernarea acestei tari. In tot acest haos, trebuie sa existe o solutie pentru revenirea la normalitate.

Autor: Adina Anghelescu-Stancu

Sursa: Lumea Justitiei

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Dulapul face ce stie el mai bine: sa linga pe toate partile, bucile stapanilor si protectorilor sai, necontand pt el daca acestea sunt straine sau autohtone! Doar ca la Kovesi, tinand cont de dimensiuni, va avea cam mult de lucru! Apropo, sititi de ce-l pretuiau elevii, atunci cand era profesor? Pt ca pana facea prezentza, se termina ora!!

  • Lege vs. Faradelege, Fara de Lege!
    Ce-avem noi AICI?
    Lege…
    Fara de lege…
    ……………