Analize și opinii

De ce a luat-o razna George Maior?

Fostul șef al Serviciului Român de Informații, astăzi ambasadorul cel mai important pe care îl are România, s-a prezentat pentru a doua oară în fața Comisiei de control a activității SRI. La prima sa apariție, a fost evaziv. Acum, a mințit de-a dreptul. De ce s-a pus în situația de a se face de râs? Și, eventual, de a-și pierde postul?



Este adevărat, ambasadorii sunt numiți de către președintele României. Totuși, înainte de a fi semnat decretul, ei au obligația de a se prezenta în fața comisiilor parlamentare de politică externă. De unde primesc un aviz. Nu s-a mai întâmplat după știința mea niciodată, dar nu este deloc exclus să se întâmple în acest caz. În funcție de concluziile la care ajunge Comisia de control a activității SRI, este posibil ca cele două comisii de politică externă de la Senat și de la Camera Deputaților să-i solicite revocarea. În această situație, președintele va trebui să reacționeze. În baza principiului simetriei actelor juridice. Atâta timp cât peședintele nu poate numi un ambasador fără avizul Parlamentului, este de presupus că nici nu-l poate menține în post, dacă Parlamentul solicită contrariul.

Cum s-ar putea ajunge în aceasă situație excepțională? Dacă se confirmă faptul că domnul George Maior i-a mințit cu bun știință pe parlamentari, atunci când a garantat că nu a implicat Serviciul Român de Informații în acțiuni de poliție politică, atunci s-ar putea ajunge în situația de mai sus. Iar confirmarea a și venit de la un personaj care a deținut o importantă funcție în stat. Este vorba de Horia Georgescu, fostul șef al Agenției Naționale de Integritate. Acesta susține că domnul George Maior s-a implicat în acțiunea de eliminare a unor oameni politici în baza unor pretinse abateri ale acestora de la regulile de integritate. Este pentru a doua oară când, în mod explicit, fostul șef ANI face afirmații referitoare la modul în care a acționat Serviciul Român de Informații.

De la acesta, opinia publică a aflat un fapt uluitor. Și anume că au existat rapoarte ANI, care de fapt erau redactate la Serviciul Român de Informații și doar semnate de inspectorii de integritate. Aceasta înseamnă, nici mai mult nici mai puțin, că utilizând banii și infrastructura publică, Serviciul Român de Informați s-a transformat într-o mașinărie infernală de distrus destine politice. În ce scop ar fi făcut SRI asta? Ce interes ar fi avut domnul George Maior să se implice în asemenea operațiuni de poliție politică?

Explicația ne-o oferă cele mai recente dezvăluiri privind frecventele întâniri, tot cu carcater politic, pe care domnul George Maior le-a avut de-a lungul timpului cu vârfuri ale DNA, cu șefi de partide, cu miniștri și, atenție, cu patroni de trusturi de presă. Nici aceste întâlniri nu au fost inițiate de florile mărului. George Maior a încercat pe rând să devină fie candidat prezidențial, fie prim-ministru al României. Dovezi în acest sens există cu duiumul. Inclusiv interviurile pe care el le-a acordat în anumite momente, demonstrează dorința acestuia de a juca un rol politic la vârf. A existat chiar un moment în care Victor Ponta, nedecis încă să-l înlăture pe Antonescu pentru ca el însuși să candideze la prezidențiale, a cochetat cu ideea de a-l susține pentru o asemenea funcție pe George Maior. A mai existat și un moment ulterior în care, în ipoteza în care Victor Ponta reușea să câștige Președinția, George Maior urma să devine prim-ministru, în timp ce Gabriel Oprea i-ar fi luat locul lui Maior la șefia SRI.

Ei bine, această cochetărie cu lumea politică, această ambiție a sa l-a determinat să riște. Să se implice și să implice Serviciul Român de Informații în acțiuni cu caracter strict politic, care în mod cert contraveneau atât fișei postului său, cât și competențelor SRI.

A târî o instituție cum este principalul serviciu secret al statului într-o asemenea aventură, înseamnă a aduce statului român prejudicii incalculabile. Iar pentru asta cineva trebuie să răspundă. Există vreo persoană mai vinovată decât George Maior?

Autor: Sorin Rosca Stanescu

Sursa: Sorin Rosca Stanescu Blog

 

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • …in virtutea uneia dintre axe pe directia, Marea Britanie-SUA, faza pe REGATE, GUVERNATORI, in viziunea redistribuirii sferelor de influenta…tot din sita, cernerea…

  • pe bune, guccifer a descoperit ca primea info, directive de la londra, coroborand cu vizitele printului charles, demersurile de sange-albastru…aaaa Bechtel, autostrada care trece Carpatiii….pai se leaga toate…e de bine?!…cum ar trebui sa fie…in acord cu legea locului, norma universala… cu MORALA?! aici e cheia!!!!!! Sa ne fie de limpezime, clarificare, de bine, frumos, adevar, de cale, de viataaaaaa…

  • ……
    Intr-o zi de martisor generalul Gica Popa , procurorul care l-a acuzat pe fostul presedinte, si-a zburat creierii pentru ca nu mai suporta frica si remuscarea. “Dumnezeu sa ma ierte pentru ce-am facut”
    …….
    Istoria se repeta de-atatea ori pana cand invatam lectia.
    ……..

  • sa intelegem ca DOSARUL ANI & CO… prezidential e pe axa Germania-Franta…
    pai si rusii?! evreii, ungurii, arabii, nationalitatile conlocuitoare, etniile cu care noi convietuim in buna pace dac nu ne baga cineva BATU-N GARD!, AMERINDIENII, ASIATICII…INDO-EUROPENII…?! Se cam clatina planeta. Balamaua e fix in zona in care ne-a pozitionat Creatorul, alocat un TERITORIU INALIENABIL, cu titlu de AREAL destinat mentinerii si continuarii evolutiei pe minunata planeta, in pace, prosperitate, cooperare cu toate celelate civilizatii, entitati diverse, terestre, intra si extraterestre. Se pare ca fix la noi e TERENUL pe care se disputa FINALA, INCEPUTUL si SFARSITUL, “Eu sunt alfa si omega”, Apocalipsa = Revelatie in greaca veche, sfarsitul unei perioade istorice neconforme cu morala, normele universale, a unor ganduri-vorbe-actiuni nepotrivite, nefaste, inceputul unei noi perioade istorice in acelasi gand bun-vorba buna-fapta buna, alias schimbarea de paradigma.

  • Pacepa 1, Pacepa 2, Pacepa “n”. “…si pacatul meu inaintea mea este pururea…”, psalmul 50. Tot raul spre bine…”si sa se zideasca zidurile Ierusalimului…”, Eris Salem, Cetatea Noua. Capul Sus cu privirea de prunc, dupa cum ne-au invatat strabunii nostri, dragii de ei care asteapta sa ne vina mintea la cap. Iaca ca ne-a venit!

  • ATENTIE LA CLADIREA PARLAMENTULUI!
    Dumnezeu sa ne ocroteasca pe toti oriunde ne-am afla!
    Lex!!!

  • DNA/STAT POLITIENESC/INCARCERARE vs MCV, ADMITERE IN SCHENGEN, PREDARE 100%…?! Asa, dintr-odata cu: “corupti”, “inculpati”, “condamnati”, cu wc in fundu’curtii, fara autostrada peste Carpati, spital la standardele parteneriatelor strategice, nivel de trai decent/cap locuitor, cu plafonul exorbitant al dobanzilor, emigratia masiva, defrisarea abuziva, dezumanizarea, degradarea, psihoinvolutia…

    # CUGETAM!!!

    p.s.: inteligenta strategia occidentala! iar se pune de vreun bum…ca la incedieri nu-i intrece nimeni! Dumnezeu sa ne apere si sa ne pazeasca dupa voia Sa Cea PreaInalta!

  • Explicatia e simpla,pana nu va fi luata in calcul variabila ALOGENI nu se vor putea rezolva problemele noastre.
    Ex.: Maior -alogen;
    Soros -alogen;
    Bechtel-firma a alogenilor americani;
    Adrian Nastase -alogen;
    Dana Barb -alogen-sora lui Adrian Nastase care ce sa vezi tocmai cand ereau pe val cei de la Bechtel,doamna lucra in cadrul acestei firme.
    Iata cum apar niste raspunsuri daca se iau in considerare unele variabile.De aici exemplele pot continua,deci si raspunsurile la anumite probleme.