Analize și opinii

Justitia, sub bocancul lui Iohannis si al Europei

Tudorel Toader nu a participat la bilantul DNA. A invocat ca, desi a fost invitat, nu a primit raportul de activitate a institutiei, cum era firesc. Las deoparte ca a fost un gest de sfidare din partea Codrutei Kovesi, careia puterea i s-a suit rau la cap.Insa, gandita sau nu, lipsa ministrului Justitiei a fost o lovitura subtila, cu bataie lunga. In absenta lui Tudorel Toader, prezenta lui Iohannis la prezidiu, in conditiile in care n-avea ce cauta acolo, arata fara echivoc cui i se subordoneaza Justitia in Romania. Adica este independenta de ii sar capacele.

Nu intru in detaliile raportului prezentat de Codruta Kovesi. Nu numai ca este neinteresant, dar le gasiti si in raportul de anul trecut, cu mici deosebiri de cifre si, acum, cu zugraveli ceva mai pastelate. In rest, este acelasi document oficial de autovictimizare a sefei DNA si de victimizare a procurorilor.

Cine cu cine are probleme?

Saracii, vai cat muncesc ei cu sute si mii de dosare pe cap, din care rezolva mai putin de jumatate din cate se inregistreaza anual. A naibii tara, ce corupta e! Surprinzator, insa, niciunul n-ar spune ca, de extenuare, ar trece in consiliere juridica. Sau in dulgherie. Sau panificatie, ca tot stau bine la gogosile umflate de Codruta in raport. Dupa cum era de asteptat, nu exista si nu au existat puncte negative.

Parca era un congres PCR, unde binele trebuia sa primeze. Procurorul „Portocala” si altii ca el sunt niste abateri atat de marunte incat nici macar sa fie pomeniti nu merita. Mai bogata a fost recolta la demnitari, cu trei ministri, cinci deputati, un senator, doi secretari de stat, un fost presedinte al Camerei Deputatilor. Si primari cat mai multi. Ca intotdeauna, nu stiu de ce imi vine sa banuiesc ca grosul era de la PSD, de nici macar nu mai stii cum e corect: PSD are o problema cu coruptia sau Kovesi are o problema cu PSD?

Tudorel Toader, redus la Ministrul Zero

Chiar si asa, chinuit si departe de a prezenta un interes mai mare decat Shogun, raportul de la bilantul DNA a fost un prilej de desfatare pentru Klaus Iohannis. Ce ocazie mai buna gasea sa loveasca in Tudorel Toader, jucandu-l in varful bocancilor in fata subalternilor lui? Ca sa nu mai deschida gura pe viitor, da?. Sa fim bine intelesi. Or fi procurorii DNA subordonati Codrutei Kovesi, dar toti, inclusiv „Zeita Anticoruptiei”, i se subordoneaza lui Toader, conform Constitutiei. Cred ca aici apare confuzia, Iohannis credea ca i se subordoneaza lui. Constitutia asta mai mult incurca lucrurile, de aia nici nu o gasesti in discursul lui, oricat ai cauta-o. Ca l-a criticat nejustificat si ca pe marginea santului, in lipsa, in loc sa se abtina, ar fi fost cum ar fi fost daca iei in calcul ca la el e o obisnuinta. Dar marlania lasata mostenire de Basescu la Cotroceni l-a indemnat sa-i terfeleasca bine personalitatea. Sa-l transforme in Ministrul Zero. Tudoarel Toader nu mai exista, nu mai este ministrul Justitiei, a devenit doar „un cineva” care, saptamana trecuta, a prezentat o evaluare subiectiva, partizana si tendentioasa despre Codruta Kovesi. Din moment ce nu ii mai recunoaste demnitatea de ministru si autoritatea, reducandu-l la un „no name”, nu e limpede cum si-a tras Iohannis Justitia sub bocanc?

Politica pumnului in masa

Colac peste pupaza, iote cum apare si Frans Timmermans, prim-vicepresedintele Comisiei Europene, care tipa la noi cat se poate de imperativ: „Astept explicatii cu privire la revocarea lui Kovesi”. Aoleu! Ia-ne incet, bre, ca suntem speriosi. Dupa care, fara a indulci tonul, ne spune ca, daca vrem sa scapam de MCV, trebuie sa facem ce ne spun ei. Ei, cine? Adica voi? Pai cum facem cu „independenta Justitiei, care trebuie lasata sa-si faca treaba”, ca asa ziceai? O strunesti tu, danezule – zic asa ca nu pari a fi oltean de-al nostru – sau Iohannis, ale carui legaturi cu Europa sunt mai puternice decat cu Romania? Adica, eu ce sa inteleg? Ca de-aia erati atat de multi diplomati in sala la prezentarea raportului DNA? Ca sa vedeti cum ne incalecati mai repede? Sau ca sa-l aplaudati pe Iohannis cand il umilea pe Tudorel Toader?

Autor: Valentin Boeru

Sursa: National.ro

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

 • Lucrarea argumentata in fapt si in drept elaborata cu simt de raspundere, profesionalism de un distins profesor de drept vs. Raportul DNA-BILANTUL PARASTAS…AM INSTRUMENTAT, INDOSARIAT, ARHIVAT, INCARCERAT, INSCENAT, INTERCEPTAT, INGENUNCHEAT TARA IN PROCENT DE 90% (impreuna cu institutiile consolidate) MAI AVEM 10% si, CU AUTORUL PARTENERILOR STRATEGICI VOM REUSI. NOI SUNTEM DNA SI NU NE LASAM PANA NU INCHINAM TARA IN TOTALITATE. STAREA PERFECTA DE COLONIE. # COLONIZAREA!
  # CAPCANA!
  # COLIVIA!
  # COLIVA!

  # TREZIREA!

 • Cu tot respectul si cu toata dragostea, si noi, poporul, asteptam REFORMAREA EURATLANTICA! Fara scuzele de rigoare, cu fapte, actiuni concrete, sustenabile, viabile, coerenta, moralitate, corectitudine, legalitate!
  # fara “gogosi”
  # cu simt de raspundere

 • Noul Vîşinski de la Noua Uniune Sovietica(cea cu capitala la Bruxelles) a venit din nou in Romania ca acum 73 de ani, ca sa bata cu pumnul in masa!
  Cred ca cea mai buna atitudine a sefilor Parlamentului si Guvernului, precum si a ministrului Justitiei, referitoare la acest mason infect si antiroman, Timmermans, ar fi o politete rece combinata cu o ironie fina, iar dupa plecarea sa, sa-si reia preocuparile legate de reformarea Justitiei.
  Sigur, nu-i poti cere asa ceva si Dulapului de la Cotroceni, care mai intai il va saluta in pozitie de drepti pe olandez: “Jawohl, Herr Kommandant!”, dupa care il va linge pe toate partile!

 • Nu este exclus ca acest Gunoi progresist-globalist , pe langa chestia oficiala legata de Kovesi, sa fi venit si cu scopul, ca sa ne ceara din nou Portul Constanta pt conationalii sai drogati!

 • In mod evident, vin cu PRETENTII in contextul PARTENERIATELOR STRATEGICE: X vrea aeroportul, Y doreste portul, W cerseste avans pt dotari diverse, piata de desfacere, facilitati, favoruri, avantaje ptr. companiile…care detin 90% din pondere CAPITALULUI, Z… CE-A MAI RAMAS DIN RESURSE MINERALE, NATURALE, UMANE, ZACAMINTE, MINEREURI, PREPONDERENT WOLFRAM, URANIU, AUR, GAZE NATURALE, TRASEE, CULOARE…AREALUL!!!
  Suntem testati: ce pol anume de putere recunoastem, pe axa…, pe linia…, in directia….?! DAR pe noi, poporul, cine ma rog ne recunoaste in virtutea Legii universale?! Hmmmm….?!

 • Cu LEX s-a realizat PROCEDURA DE INSTRAINAREA A PATRIMONIULUI NATIONAL CU TOATE CONSECINTELE AFERENTE, dureroasele efecte, cu LEX sa se reglementeze PROCEDURA DE RESTITIRE SI INTRARE IN NORMALITATE, LEGALITATE, MORALITATE, CORECTITUDINE. Din aceasta perspectiva, se impune LexRevolutia. Nu-i moral ca pensionarul nostru care-a muncit la averea tarii instrainata pe nimic, sa stea in genunchi in fata partenerului strategic pentru a primi ceea ce i se cuvine de drept: RESPECT! In faza asta pana si Dumnezeu rupe “Intelegerea”!