Analize și opinii

Jean Maurer: “Totul este alterat și contaminat de corupție! În România cel puțin.”

Tolerarea escrocilor, mafioților, corupților, traficanților, clanurilor interlope, hoților, violatorilor, criminalilor, este politică de stat garantată de Președinte, Guvern, Perlament, Poliție și Justiție. Numai când o ilegalitate amenință să aducă un prejudiciu de imagine celor enumerați mai sus, fie pe plan intern, fie pe plan internațional, se iau măsuri legale. Însă până și instrumentarea faptelor și ulterior sentința în Justiție sunt negociate pe sub masă cu diferite cercuri de putere politică sau financiară! Totul este alterat și contaminat de corupție! În România cel puțin. În străinătate se întâmplă ceva asemănător, numai că în țările mai civilizate, mai intervine și opinia publică sau după caz “vânătorii” de ilegalități, în general presa independentă care servește material de luptă pentru opoziția politică.
Cum în România nu există o opoziție coagulată, toți fiind în cârdășie, acest mecanism de supraveghere respectiv de amendare nu funcționează.
Diferența față de Occidentul considerat evoluat, constă numai în densitatea pe cap de locuitor a infracțiunilor sancționate. Atât!
Într-o țară bananieră cultivatoare de pepeni de Dăbuleni, pe tot cuprinsul ei, de zici că Dăbuleni este cea mai mare regiune agricolă din România, în concurență cu Sibiul care cultivă telemeaua, de zici că are cel puțin un miliard de oi, această practică a coalizării conducătorilor politici și administrativi cu
mafioții, este o modalitate convenabilă pentru toată scursura socială. Toată lumea, adică ei, trăiesc bine. Restul să se descurce, strungarul fură bile, instalatorul fură garnituri de chiuvetă, electricianul fură sârmă, funcționarul fură creioane sau cartușe de imprimantă, mă rog, fiecare fură obiecte specifice locului de muncă, după chipul și asemănarea conducătorilor. Până și popii trafichează lumânări, aghiasmă, și tinichele de cult, că la botezuri, nunți, și înmormântări este pe serviciu tarifat, zis mercurial. Sfințirea unui apartament sau a unei mașini se face la metru pătrat, ca pentru o zugrăvire, sau la centimetrii cubi și tipul mașinii. Pentru un Lamborghini de Dorobanți dai o garsonieră în Tineretului.
Dar noi poporul ortodox avem înțelegere și generozitate, și îi propunem lui Dumnezeu ca acești criminali să fie iertați pentru că “nu știu ce fac…!” Vorbele lui Iisus…!
Ba știu exact ce fac, tot așa cum știau exact ce au facut și evreii judecători din timpul lui Pilat. Când a fost vorba ca un condamnat să fie iertat, poporul l-a ales pe hoțul Barabas, nu pe Iisus, exact că și astăzi după 2.000 de ani, când poporul alege infractorul, că “e de-al nostru…!”
De chestia cu “răul cel mai mic” îmi este chiar silă…! Așa că marș la ghenă…!
Acum că m-am mai descărcat din vehementizare, cum o mai duceți cu dragostea, cu prostata, cu incontinența, cu digestia, cu menopauza…?
Ce ziceți de exploziile solare masive provocate de Puțin?
Este groasă rău, nu numai că Pământul nu ne mai rabdă, dar nu ne mai rabdă nici Soarele…!
El Comandante.