Analize și opinii

Jean Maurer: “Toate astea ca să nu facem confuzii…!”

Să nu confundăm pe:
– Americani cu Biden
– Francezi cu Macron
– Austrieci cu Nehammer
– Ruși cu Putin
– Români cu Johannis
– Ucraineni cu Zelensky
……….
Popoarele sunt una și conducătorii sunt alta.
Popoarele rămân, iar conducătorii sunt efemeri.
Popoarele trebuiesc respectate, conducătorii doar dacă merită.
Popoarele au de mai multe ori dreptate decât conducătorii.
Popoarele generează valori, cultură, știință, artă, conducătorii se chinuie să înțeleagă toate aceste lucruri.
Popoarele generează bunăstare materială, conducătorii o consumă și câteodată o administrează de obicei prost.
Popoarele participă la istorie, conducătorii o fac. Când popoarele fac istorie, se cheamă popoare conducătoare. Ele nu există decât în filme sau literatură, sau pe vreo altă planetă.
Există popoare de oameni, de albine, de furnici, de pești, de păsări, de diverse mamifere ca antilope sau bivoli, etc.
La toate aceste popoare, cu excepția oamenilor, conducătorii sunt aleși dintre cei mai buni, mai puternici, mai inteligenți, și mai curați genetic. La oameni nu există nicio regulă, niciun criteriu, orice rebut poate deveni conducător dacă se întrunesc anumite condiții. Aceste condiții se numesc partide politice care susțin rebuturile, pentru că rebuturile fac ce spun partidele. Asta nu se numește conducere colectivă, ci conducere prin interese sau șantaj. Consensul în conducere se realizează deci prin condiționare și mult mai puțin prin argumentație logică, oportunitate, necesitate, sau alte prostii de acest fel. La un moment dat Freud (s-au altul, nu are importanță) spunea: “când e vorba despre pulă, orice logică e nulă!” Termenul de “pulă” trebuie privit într-un context filosofic mai larg, sinonim cu: necesitate personală stringentă, dorință de îmbogățire, chef, așa vrea mușchii mei, așa vrea soția și nu îi pot rezista…, etc., unde chestia cu sexul este valabilă doar dacă ți se mai scoală!
S-a observat că tuturor conducătorilor umani li se scoală, de unde și vorba că “ăștia conduc exact cum li se scoală…!”. Mai mult, s-a demonstrat că în baza acestei observații, conducătorii füt în general poporul, dar poporul füte foarte rar conducătorii, cu bătaie spre niciodată.
În cazul particular al refuzului ca România să intre în Schengen, este vorba de un fütai colectiv, numit viol. Printre violatori enumerăm: conducătorii Austriei, conducătorii României, conducătorii UE, iar la spectatori pe Biden și pe Putin, și alți câțiva pe care nu i-am depistat încă.
Toate astea ca să nu facem confuzii…!
El Comandante.

Despre autor

editor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Ne-am ales cu „placute suedeze”, nu de la suedezi, ci tocmai de la austrieci, dupa ce ani de-a randul am primit acelasi tip de placute si de la olandezi!