Analize și opinii

Jean Maurer: „Este din ce în ce mai evident că în anumite laboratoare ale lumii se fac scenarii cu intervenţia NATO în Ucraina”

Este din ce în ce mai evident că în anumite laboratoare ale lumii se fac scenarii cu intervenţia NATO în Ucraina. Sigur, premiza este ca Rusia să producă un genocid masiv, crime de razboi fără precedent asupra populaţiei civile, care să justifice o astfel de intervenţie “umanitară”.
Ăsta este și motivul pentru care Rusia se rezumă doar la o “operaţiune specială”, evită pe cât se poate producerea de victime civile, și răspunde aparent timid la actele de terorism (Nordstream și podul Crimeei) extern.
Numai că aceste acte de terorism nu se vor opri aici…!
Tot evident este că Ucraina nu va capitula sub nicio formă, și nici nu va accepta negocieri de pace, atâta timp cât este susţinută de America și UE. Citez din Zelenski “cu teroriştii nu se negociază pacea…, ei trebuiesc uciși…!”
Din păcate ne aflăm în situaţia în care Rusia nu mai poate da înapoi, dar trebuie să aibă grijă cum merge înainte. Tot din pacate, nici NATO și nici UE nu mai pot da înapoi, după atatea angajamente, susţinere militară și financiară, iar după cum se vede, sancţiunile nu şi-au atins scopul, cu excepţia Americii care întretimp se îmbogățește.
Repet, corect sau greşit, Rusia nu putea accepta prezenţa NATO exact la graniţele ei. Teoria cu anexarea de teritorii și refacerea Rusiei lui Petru cel Mare, este dacă nu deja fumată, cel puţin secundară.
Acest conflict nu este recent, el datează încă din 2014 când America a finanţat Maidanul în Ucraina, pe fondul corupţiei acestui stat, iar lucrurile au evoluat după un scenariu foarte bine pus la punct…!
Mai mult, astăzi se vorbeşte despre folosirea armei nucleare, aparent doar de către Rusia…! Greşit…! Experţi militari din Occident chiar sugerează că și Ucraina ar putea folosi arme nuclea dacă le primeşte neoficial de la vreun stat terț (care oare?), și determină astfel o reacţie nucleară a Rusiei, fără ca vreun stat NATO să fie direct implicat, dar care ar justifica apoi o reacţie masivă americană sau NATO.
Și acum stăm și ne întrebăm, lumea asta mai este sănătoasă la cap…?
Diverşi teoreticieni au început chiar să minimalizeze efectele folosirii armelor nucleare, cică alea tactice, mai micuţe…!
Băăăiiii…., sunteţi bolnavi cu creierul capului…?
Bun…, și ce este de făcut…? Ce pot face oamenii simpli…?
Păi, un singur lucru, să protesteze contra războiului, pentru că ce este înnodat de mâna omului, tot de el poate fi și deznodat.
Lucrurile au mers prea departe pentru a mai pune problema teritoriilor ucrainiene sau ruseşti…, care unde aparţin, pentru că aşa nu se mai termină niciodată. Pace…, referedumuri…, și gata…, este simplu…! Respectăm voinţa poporului atunci când calculele conducătorilor generează razboaie care nu se mai termină!
Ştiind acum toate astea, să trecem la alt subiect: cum staţi cu murăturile de toamnă…, și la ce mama dracului o să le mâncaţi, la grătare de gândaci?
Pup iu,
El Comandante