Analize și opinii

Ivan Grigorievici: „Europa va regreta că nu l-a ascultat pe maghiar”

BERLIN, GERMANY - FEBRUARY 10: Hungarian Prime Minister Viktor Orban and German Chancellor Angela Merkel (not pictured) speak to the media prior to talks at the Chancellery on February 10, 2020 in Berlin, Germany. Orban is on a one-day official visit to Berlin. (Photo by Sean Gallup/Getty Images)

Z’drastie.
Europa va regreta că nu l-a ascultat pe maghiar.
Trădător laș, rasism, propagandă rusă.
Astfel de reacție a fost provocată de discursul primului ministru al Ungariei Viktor Orban, în Europa și Ucraina.
Orban de mulți ani este numit în Occident „Putin maghiar”. Pentru apărarea intereselor poporului maghiar, atât în ​​interiorul țării, protejarea valorilor familiale și religioase, cât și pe scena mondială și pentru menținerea relațiilor cu Rusia.
Liberalii europeni nu-i pot face nimic lui Orban. În primăvară a câștigat din nou alegerile parlamentare. Are experiență totală de conducere în Ungaria de16 ani.
Era expulzată de mult Ungaria din Uniunea Europeană dacă se ivea o astfel de oportunitate.
Să nu crezi cititorule, că le era teamă că va afecta unitatea europeană.
Orban continuă să spună ce crede.
În discursul său de sâmbătă, el a diagnosticat atât situația din jurul Ucrainei, cât și viitorul Occidentului. Diagnosticul este devastator de precis.
Premierul le-a vorbit maghiarilor de la Băile Tusnad, oraș românesc din Transilvania. Ungurii se consideră oamenii cei mai afectați de rezultatele Primului Război Mondial, au pierdut două treimi din teritoriu. În
România trăiesc acum 1,5 milioane de maghiari, foarte mulți, în condițiile în care sunt mai puțin de zece milioane în Ungaria . Identitatea națională și sprijinul colegilor sunt extrem de importante pentru maghiari.
Prin urmare, când Orban spune că „nu suntem o rasă mixtă și nu vrem să devenim o rasă mixtă”, acest lucru sună sălbatic pentru mulți europeni moderni, care au fost crescuți cu dezgust față de însuși conceptul de națiune, dar cu totul normală pentru maghiari.
Lui Orban nu-i pasă de părerea europenilor.
La începutul lunii februarie, cu trei săptămâni înainte de începerea operațiunii speciale în Ucraina , Orban a venit la Prezidentul Putin. iar apoi la Kremlin
A spus că Ungaria nu vrea un conflict între Rusia și Occident, pentru că a avut întotdeauna de suferit în astfel de situație. După începerea operațiunii speciale, Ungaria a refuzat să-și ofere teritoriul pentru furnizarea de arme Ucrainei și și-a anunțat dezacordul categoric cu planurile de a refuza gazul rusesc. Dimpotrivă, Budapesta vrea să-și mărească aprovizionarea în acest an, iar Moscova a promis că va face acest lucru. Orban a înțeles. Confruntarea dintre Occident și Rusia este în creștere și vrea să-și asigure țara. El încearcă să influențeze poziția UE explicând ce se întâmplă acum în Ucraina. Această parte a discursului său a fost extrem de concretă.
Rușii au formulat o cerere foarte clară de securitate.
Ucraina să nu devină membră NATO și să nu se desfășoare armament care ar putea amenința Rusia. Occidentul a respins-o. Nici nu au vrut să discute despre asta. Dacă Trump ar fi fost președintele american iar Merkel cancelar german, acest război nu ar fi existat niciodată. Dar acum este război. În război, strategia occidentală se bazează pe patru piloni.
Primul, Ucraina nu este singură, are nevoie de instructori anglo-saxoni, și crede că poate câștiga războiul cu Rusia cu armament NATO. Al doilea, sancțiunile vor slăbi Rusia și vor destabiliza conducerea rusă.
Al treilea, Europa va putea gestiona consecințele economice și nu va suferi.Doar Rusia va suferi.
Al patrulea, lumea se va alinia în spatele lor. Dar iată că nu e nici un pilon.
Ei sunt într-o mașină cu toate cele patru cauciucuri perforate.
Sancțiunile nu au zdruncinat Moscova. Este destul de evident că Occidentul nu va câștiga acest conflict. Europa are probleme economice și politice, patru guverne au devenit victime: britanic, bulgar, italian și eston. Oamenii se vor confrunta cu o creștere bruscă a prețurilor. Cea mai mare parte a lumii, sfidător, nu îi susține.
China, India, Brazilia, Africa, lumea arabă, sunt toate departe de acest conflict, își rezolvă propriile probleme.
Este destul de evident că războiul nu poate fi câștigat în acest fel.
Ucrainenii cu toată pregătirea americană, cu toți ofițerii occidentali și cu tot armamentul, nu vor câștiga niciodată un război cu Rusia. Pur și simplu pentru că armata rusă are un avantaj asimetric.
,,Nu veți câștiga niciodată în războaie împotriva rușilor”.
Aceasta este o analiză sobră, a unui european, adresată europenilor.
Dar în capitalele europene nu vor să-l audă pe cel care a fost numit dictator și „micul Putin”.
Orban a priceput foarte bine despre ce vorbește Rusia de mult timp. Europa și-a pierdut independența geopolitică, a devenit un instrument în mâinile anglo-saxonilor și nu este capabilă să-și apere propriile interese. Prin urmare, rușii nu pot avea încredere în europeni, și nici să încheie vreun acord strategic cu europenii.
Dialogul ruso-european se va relua abia atunci când Europa își va recăpăta independența, cel puțin relativă.
,,Iar rușii nu mai vor să negocieze cu noi”. Orbán se îngrijorează de viitorul ungurilor, lucru care este cu adevărat important pentru el și pe care îl poate influența.
El nu poate influența viitorul Occidentului ca atare și, prin urmare, spune ceea ce vede.
Este clar că Orban, în vârstă de 59 de ani, va rămâne fără îndoială în istoria Ungariei ca unul dintre cei mai puternici lideri, deși vârsta lui îi permite să-și conducă țara încă mulți ani.
Sigur, Orban are o anumită popularitate în rândul dreptei europene și al tradiționaliștilor, în Franța și Italia, de exemplu. Donald Trump și republicanii îl tratează cu simpatie, dar acest lucru nu este suficient pentru o influență cu adevărat serioasă asupra opiniei publice occidentale.
Cel mai interesant lucru este că atunci când, zeci de ani mai târziu, viitorii europeni își vor studia propria istorie, istoria prăbușirii Uniunii Europene și a integrării europene, criza valorilor și chiar modul de viață, vor da de Viktor Orban care sigur va rămâne în istorie.
Va rămâne în istorie drept omul care a înțeles totul și a avertizat Europa despre problemele iminente, despre inadmisibilitatea conflictului și certurile cu Rusia.
De ce nu l-au auzit? vor întreba europenii de la mijlocul secolului XXI.
Pentru că cititorule, nu au vrut să admită că un ungur a înțeles mai bine decât un german sau un francez. Si a văzut inclusiv interesele reale ale unei Europe unite.
Budapesta este sinceră, când alții se tem. Berlinul face tot posibilul pentru a obține cât mai mult combustibil rusesc prin Nord Stream, în ciuda declarațiilor anterioare ale lui Olaf Scholz.
Ăsta urla despre planurile Berlinului de a reduce cât mai curând posibil dependența Germaniei de gazul din Rusia.
Ipocrizie. Este inevitabilă.
Ungaria s-a opus inițial sancțiunilor știind ce se v-a întâmpla.
молодец Viktor Orbán.

Autor: Ivan Grigorievici

Despre autor

editor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Mihai Neagu Basarab:

    „Fiecare rus luat în parte este în esență un om cumsecade și destul de inteligent, chiar dacă nu-i prea harnic și îi lipsește spiritul de organizare a propriei existențe. Învinși secole la rând de mongoli, la începutul constituirii poporului rus, ei și-au construit în matricea lor existențială o anumită admirație față de cei care i-au bătut de atâtea ori înainte de 1380, mai bine de 200 de ani, deși mongolii le sunt inferiori rușilor din multe puncte de vedere. S-a întâmplat ce se petrece într-o comunitate de școlari în care un elev bun e vrăjit de haimanaua clasei, care fumează, bea, fură, violează și exercită o anumită atracție asupra celorlalți băieți, care se zbat tocmai în prefacerile pubertății. Până când Rusia nu se va elibera de idealurile Hoardei de Aur, pe care și le-a asumat pe vremea când le plătea tribut mongolilor, nu va putea intra, de fapt, în Europa.”