Analize și opinii

Iulian Capsali: TOT DESPRE “DREAPTA”

Ce poți observa la “dreapta românească” băsistă după alegeri? PMP-ul pare că a ieșit din viața politică – slavă Domnului! Tomac tocmai și-a dat demisia. Neamțu șterge pe jos cu Băsescu, pe care l-a cultivat (ca să mă exprim eufemistic), ca o slugă ipocrită, de peste un deceniu.
Prețiosul Daniel Uncu cu partidul său ridicol (AD – sub 0,5%) se războiește cu votantul AUR, care este “simpatizant securistoid și extremist național-socialist”, “analfabet politic funcțional”, “dacă nu cumva structural” șamd.
După ce s-a răcorit, promite o revenire spectaculoasă la următoarele alegeri.
Bun, pedeliștii din PNL sunt bine, își fac treaba în continuare, asta nu mai poate fi schimbat.
Un singur lucru mi-e frică, nu cumva chiar AUR să devină continuatorul acestei abominații politice, pentru că dracul bătrân se poate insinua oriunde găsește culcuș. Iar ceva mici fire de rădăcini există.
Cel puțin la nivel de politică externă (până acum), AUR nu iese din paradigma băsistă. Nu poți spune despre un președinte care ți-e vecin, care are întâlniri la vârf cu toți șefii de stat importanți ai lumii, inclusiv cu Trump, că e “un criminal”. E vorba de Putin, desigur.
Poate chiar să crezi asta despre el, dar nu te poți exprima în spațiul public, ca om politic, precum la galerie. Mai ales când ești singura țară a Europei care are relații cvasi-nule, inclusiv economice, cu un spațiu imens, lăsat doar în “grija” Occidentului. Dar de mici sau mai mari beneficii se bucură și bulgarii, și ungurii, și sârbii.
Singura politică externă este a interesului națiunii. Trebuie ieșit din politica dată în plic de alții. Adică Grivei să roadă oase când are el chef, nu doar când îi aruncă stăpânii, dacă-i aruncă (până acum, nimic), care-și păstrează egoist halca zemoasă în relația cu Rusia.
Bun, pot înțelege că au existat voci din zona securist-neoliberală care au șopârlit că ar fi “partidul-Sputnik”. Este tactica globalistă deja cunoscută. Însă nu cred că e nevoie ca să demonstrezi că nu e așa făcând exces de zel și folosind adjective excesive, doar ca să demonstrezi ce? Că vei avea aceeași direcție falimentară, lipsită de viziune, de peste două decenii, că ești slugă până la moarte?
Mai ales dacă spui că îți dorești Unirea cu Basarabia, bunul simț politic elementar îți spune că fără negocieri cu Rusia totul va rămâne la nivel de inscripții pe parapeții șoselelor.

Despre autor

editor

comentarii

Adauga un comentariu

  • De aia nu e in politica unul ca Vasile – nu intelege despre ce este vorba.
    Ce ti-a facut tie A.U.R?
    Iti plac celelalte, desigur.
    Asa ai sarit dupa ’90 la gatul fiecarui partid si acum nu mai ai pe cine sa ataci?
    Sa dispara codosii si slugile alogenilor.
    Romanul care greseste, tot mai rpara dar ceilalti nici nu recunosc , chiar daca-i prinzi “cu rata-n gura”.

  • Analiză corectă. AUR e o șansă pentru România si Romania e o șansă pentru AUR, cu condiția sa facă o opoziție argumentată, in interesul national real. Altfel, vor fi inca un rateu ce va deschide larg porțile spatiului național in fața tavalugului globalist, neo-comunist.