Analize și opinii

Iulian Capsali: PROPRIETATEA PRIVATĂ NU MAI ESTE SACROSANTĂ ÎN CAPITALISM?

Nu cred că poate da cineva o explicație coerentă asupra confiscărilor unor bunuri private, aflate în Occident, ale unor miliardari ruși.
Nu numai că este o măsură tipic bolșevică și creează un precedent monstruos (mâine statul globalist îți poate confisca ȚIE casa, mașina sau orice proprietate, că nu ai o atitudine convenabilă față de propaganda sexo-marxistă, de război, medicală, climatică etc.), dar e lipsită de orice valoare punitivă.
Rușii nu au absolut nicio simpatie pentru oligarhi. Să crezi că lovești în ruși prin măsura asta e o imbecilitate; poți doar produce o oarecare satisfacție în populație.
Dar să spunem că faci o naționalizare a bunurilor pe tipar bolșevic. Păi dacă e făcut din sudoarea poporului, atunci trebuie să trimiți iahtul, de exemplu, înapoi la popor, nu? Să se plimbe poporul cu iahturile bogătanilor, nu să zacă nefolosit în port.
Dar cum să naționalizezi tu, o țară străină cu care Rusia nu este în conflict, un bun al unui cetățean? Nu țin minte să fi existat vreodată astfel de măsuri în istoria recentă.
Este o aberație totalitară, ce va constitui precedentul în viitorul aneantizării proprietății private și a transformării cetățeanului într-un sclav dependent de un stat (mondial) omnipotent.

Autor: Iulian Capsali

Despre autor

editor

comentarii

Adauga un comentariu