Analize și opinii

Constantin Gheorghe: „Unuia nu-i trece prin cap să se gândească la o explicație bazată pe realități”

Pe HoitNews, o poză cu un Mi 28, care, zic jurnaliștii, ar demonstra că e ceva în neregulă cu tacticile rușilor, că lansează aiurea PRND urile, proiectilele reactive nedirijate. Opiniile astea aparțin unor cetățeni din țara care NU are în dotare un elicopter de atac! Și care a montat niște lansatoare sovietice din anii 1960-1970 pe Puma!
S-a dezlănțuit Iadul la comentarii! Tâmpiți, lași, lansează la întâmplare, le este frică să se apropie de țintă, lansează în felul ăsta pentru că vor să omoare civili, și tot așa. Unuia nu-i trece prin cap să se gândească la o explicație bazată pe realități. Realitatea este că există o manevră de lansare, numită lansare balistică, în care este vizat orizontul. În principiu se spune că așa ar mări raza de acțiune a proiectilelor. Dar mai e ceva: PRND urile nu mai sunt chiar nedirijate! Au capete de căutare. Și unghiul ăla ”ciudat” este ales pentru a da mai mult timp capului de căutare în infraroșu să găsească o țintă valoroasă.
Mă rog, problema mea este cu deștepții care îi acuză de lașitate pe piloți. Nu de lașitate poate fi vorba. Își fac meseria cu profesionalism. Iar, dacă vă uitați la postul pilotului(cel al ofițerului cu armele e și mai complicat) veți vedea multă ”digitalizare”. Colimatorul este înregistrat permanent video. Și celelalte sisteme de arme, sisteme de dirijare, etc. După fiecare misiune filmul luptei este discutat cu piloții. Orice abatere de la proceduri este detectată și li se freacă ridichea cu grație. Cei care fac asta nu au văzut până acum că piloți risipesc degeaba muniția, de vreme ce tactica este menținută? Dar dacă ordinul e să fie prezentați drept lași și proști rușii, de ce nu?

Autor: Constantin Gheorghe

Despre autor

editor

comentarii

Adauga un comentariu

  • …a intra intr-o discutie tehnica, despre armamentul, tacticile, metodele si procedeele de lupta, cu trolii si blondele de pe ecrane, este o actiune sortita esecului… iar YouTube-le, Internetul, Wikipedia sint ignorate cu desavirsire chiar daca ofera cu generozitate cam totul despre orice, incepind cu datele tehnico-tactice si terminind cu manuale si instructiuni… ce sa mai spun despre sutele de reviste cu caracter militar care sint la dispozitie pe sute de site-uri… in era digitalizarii si a informatizarii ignoranta este infinit mai mare decit pe vremea in care pierderea unui manual de PM cal. 7,62mm insemna ani de inchisoare… insa, cind ”licuriciul” da ”lumina”, intunericul se generalizeaza la un nivel apocaliptic… sa-l fereasca Dumnezeu pe romanul meu de vechea expresie, ”Lumina vine de la Rasarit”…