Analize și opinii

Iulian Capsali: NU EXISTĂ INTELIGENȚĂ ARTIFICIALĂ

Se aruncă în populație falsa idee că ar exista “Inteligență Artificială”, ceea ce este o enormitate și, evident, o minciună.
Inteligența este o componentă a rațiunii (a Logosului), iar rațiunea este un dar dat Omului de Creator. Este inclusiv un atribut al independenței omului, care are și libertatea de a nu crede în Dumnezeu.
Dumnezeu nu forțează credința nimănui, iar atunci când, din marea Sa iubire, dă semne pedagogice că viața ta duce spre un dezastru ontologic, existențial, este semn că inclusiv rațiunea ta este întunecată, că nu mai vezi limpede care este rostul tău în Univers.
“Inteligența Artificială” (IA) este o creație a unor oameni care structurează limbajul unui computer, conferă informației o anumită direcție de formatare. Că un om poate conferi o structură demonică structurării limbajului dat de informație, asta este fără îndoială: IA va merge în direcția în care a fost formatată. Dar nu este neapărat necesar să fie așa, chiar dacă nu ar exista o potențială intenție malefică originară, artificialitatea “inteligenței” este un cadru în care Logosul divin nu are loc.
Faptul că IA poate să țină slujbe într-o “biserică” (există deja precedent) asta nu ne poate face să credem în latura sa divină – este o altă păcăleală din programul Marii Resetări. Cel puțin este exclus în Ortodoxie, unde nu poți înlocui Taina Euharistiei cu vorbe. În creștinismul secularizat ar fi posibil, dar chiar și acolo ar fi dificil de acceptat pentru un om onest cu sine.
Un dement mesianic ca Yuval Harari deja a pus problema rescrierii Evangheliilor de către IA. Cred că nu e greu să ne dăm seama cum ar suna mesajul “biblic” în varianta corectitudinii politice a davosienilor.
În fine, ați văzut imaginile și textele emise de “inteligența” artificială.
Imaginile au o componentă grotescă; textele sunt de o platitudine de comisar cu propaganda din perioada bolșevică. Așa cum are senzualitate o păpușă sexuală dotată cu senzori “inteligenți”, care dau posibilitatea unui dialog în preludiu. Numai un om cu grave probleme psihice ar putea să se bucure de așa ceva. Iar însingurarea din fața calculatorului, care funcționează ca un drog, duce spre patologia dată de lipsa relațiilor sociale.
Deci acea “Frumusețe care va salva lumea” (apud Dostoievski) este inexistentă în rezultatul final – artificialitatea țâșnește din toți porii acestei făcături impregnate dintru început de impuritatea dată de lipsa conștiinței. Diavolul poate să-l imite pe Dumnezeu ca să ducă în eroare omul, dar numai cu puțini reușește asta până la final.
Nu spun că nu poate fi folosită această mașină de agregat informație pentru ajutor în realizarea unor lucrări științifice, de pildă, dar e doar o cârje, un suport.
Însă IA este și va fi folosită ca o mașină ideologică, nimic mai mult. Chiar și Știința poate fi corectată ideologic – asta o știm de la comuniști, care s-au străduit să demonstreze rațional ateismul. Ateismul era, cei mai bătrâni țin minte, “științific”. Revoluționarii francezi au spart statuile Domnului Iisus și au pus, în catedrale, o statuie a Rațiunii, fiind apoi urmați de bolșevici, naziști, maoiști, de globaliști astăzi. Este o observație istorică evidentă că “Rațiunea” lipsită de dumnezeire, făcută idol, duce la hecatombe, la mormane de cadavre.
Ca în toate ideologiile, suntem în fața unui “Logos” întors pe dos, o caricatură a ordinii cosmice divine și înlocuirea cu metaversul, cu o viață trăită în artificialitate, dominată de o Mare Inteligență dominatoare, dar grijulie, care va avea grijă să te trimită la “reciclat” (sinucidere/eutanasie) dacă simți că viața nu mai are rost.
Să nu râdeți, deja s-a întâmplat asta. Un bărbat din Belgia, cercetător în domeniul medical, căsătorit și cu doi copii, în vârstă de 30 de ani, s-a sinucis după ce a vorbit doi ani cu un chatbot AI despre temerile sale existențiale. Conform EuroNews, chatbot-ul AI Eliza (avea și nume, avea voce) l-a îndemnat să se sacrifice pentru a opri schimbările climatice. Despre care știm că sunt o componentă hard a ideologiei globaliste, nu o realitate științifică. Pe scurt, un om inteligent credea într-o minciună ideologică care l-a ucis cu argumente “inteligente”. De punctat că ideologia climatică propovăduită de “elitele” mesianice are o componentă malthusiană extremistă. Deci ne vrea cât mai puțini și cât mai morți.
“Inteligența” artificială, de fapt, este o minciună propagandistică care nu are alt scop decât să înlocuiască Logosul din om și cetate și să deschidă ușa celui care-l va maimuțări pe Mesia – Antihristul.

Autor: Iulian Capsali

Despre autor

editor

comentariu

Adauga un comentariu

  • …daca ar exista Inteligența Artificială (IA), primul lucru pe care l-ar face ar fi sa treaca la extinctia celui mai mare si agresiv virus de pe Planeta… OMUL… da’ asta este cu globalismu’… niste boti si niste algoritmi avansati, in conditiile actuale ale ”dezvoltarii” umane, in mediul in care se desfasoara scolarizarea pina la nivelurile superioare, in manifestarile care au loc in toate culturile si in toate societatile, trec drept INTELIGENTA ARTIFICIALA si ”promit” rezolvarea a orice… o iluzie, o fantosa, o Fata Morgana, o imensa pacaleala, aidoma pandemiei, ”razboiului drept” al ukrilor, a incalzirii globale (pe care o vom simti DIN PLIN iarna care urmeaza), a invincibilitatii si infailibilitatii Occidentului Colectiv, a cauzelor reale din sapte octombrie si a atitor marote care ne asalteaza zilnic doar, doar nu vom vedea ceea ce se intimpla cu adevarat si cum AGENDA isi urmeaza implacabil etapele… ca doar 2030 este colea, dupa colt… ce nu prea inteleg eu este cum naiba vom ajunge NOI in 2030, sub minareala LOR, cind trebuie sa trecem prin 2025… EI stiu oare ca pina in 2030 OBLIGATORIU tebuie sa trecem prin 2025?