Analize și opinii

Iulian Capsali: NICIO SURPRIZĂ

La alegerile de astăzi nu au fost mari surprize. Nici măcar la București: conform oricărei logici electorale, cu acești candidați și modul stupid în care au acționat cele două partide comasate, Nicușor Dan NU AVEA CUM SĂ PIARDĂ.
Singura dezamăgire personală este faptul că un partid anti-sistem ca AUR, după o campanie stupidă, fără nicio temă de interes pentru români în legătură în Parlamentul European, fără să aud un atac serios la ideologiile UE, la această mizerie umană numită Ursula von der Leyen care a dat tunuri financiare în plandemie și acum vrea să târască Europa în război, cu agenți electorali Ștefan cel Mare și Mihai Viteazul caricaturizați, rezultatul a fost mult sub așteptări – în jur de 17% în PE și aprox. 13% vot politic în consilii. Plus-minus 3%.
La cum s-au prezentat, nu puteau emite pretenții.
Dacă vor continua tot așa, cu o opoziție de mucava istoricistă fără dezbatere a problemelor reale, cu oameni controversați care aduc doar finanțare nu și credibilitate, cu zbierăte pe holuri, AUR va urma soarta USR. Adică toată energia pe care o puteau concentra se va scurge în nisipul deziluziei și apatiei.
Dar aici e mult mai mult, întrucât nu e despre globalism și ideologii woke, ci este vorba de Idei Naționale, de Familie, de Tradiție, de Credință. Adică de tot ce a lipsit în 30 de ani de politică făcută în genunchi.
Asta doar dacă nu au fost creați pentru ca lipsa de idei și anvergură să nu deranjeze establishmentul politic.