Analize și opinii

IRONIA POLITRUCULUI

Dialog uluitor intre presedintele Klaus Iohannis si Horia Georgescu cu cateva saptamani inainte de arestarea presedintelui ANI: “Buna seara, domnule Presedinte!” – Iohannis: “Ce faceti?“ – Georgescu: “Bine!” – Iohannis: “Surprinzator!” Discutia a avut loc pe 29 ianuarie 2015, la sediul GDS. Pe 18 martie, presedintele ANI a fost scos cu catusele la spate din sediul DNA. Seful ANI ii facuse lui Werner plangere penala pe conflict de interese.



Micile detalii pot capata conotatii si dimensiuni uriase la momentul evaluarilor! In data de 27 ianuarie 2015, cu prilejul aniversarii a 25 de ani de la infiintarea Grupului pentru Dialog Social si aparitia Revistei 22, presedintele Romaniei Klaus Werner Iohannis a facut o vizita de multumire propagandistilor Gabriel Liiceanu, Andreea Pora si altii, la ei acasa, la sediul GDS din Bucuresti, Calea Victoriei nr. 120.

La eveniment a participat si Laura Kovesi (nelipsita de la receptiile GDS) pe care Klaus Iohannis avea sa o numeasca in cel de-al doilea mandat de sefa a parchetului anticoruptie.

La eveniment a fost invitat si presedintele Agentiei Nationale de Integritate Horia Georgescu, cel care cu ceva timp inainte sesizase institutional Parchetul cu o plangere penala cu privire la “posibila savarsire de catre Klaus Werner Iohannis a infractiunii de conflict de interese, prevazuta de art. 253, indice 1, din Codul penal”, legat de faptul ca in calitate de fost primar al Sibiului, a semnat la 23 decembrie 2010 un contract de prestari servicii intre Primaria Sibiu si Tipografia Honterus SRL, detinuta de Forumul Democrat al Germanilor din Romania, la care acelasi Iohannis a fost presedinte in perioada 2002 – 2013.

Respectuos cum ii este felul, presedintele ANI l-a salutat pe presedinte, intre cei doi avand loc urmatorul dialog:

Horia Georgescu: Buna seara domnule Presedinte! Buna seara domnule Presedinte!

Klaus Iohannis: Ce faceti?

Horia Georgescu: Bine

Klaus IohannisSurprinzator! (pe ton ironic)

Concidenta sau nu – noi nu credem in coincidente – cateva saptamani mai tarziu dupa ce presedintele

Iohannis s-a aratat surprins ca Horia Georgescu era “bine”, presedintele ANI a fost scos cu catusele la spate din sediul DNA, dupa o scurta audiere, ca un infractor periculos, si dus la instanta pentru arestare, cu tot circul mediatic de rigoare. La 18 martie 2015 Horia Georgescu a fost arestat pentru 30 de zile, dat jos din functia de sef al ANI, si, mai tarziu trimis in judecata intr-unul din dosarele ANRP.

Credeti ca este o legatura intre mesajul ironic al presedintelui Iohannis si arestarea lui Horia Georgescu?

Autor: L.J.

Sursa: Luju

Despre autor

contribuitor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu