Analize și opinii

Iohannis încearcă o imensă durere în c.r față de felul în care se guvernează. El a vrut să arate poporului cine-i jupânul.

Cîțu este doar cu numele premier. Totul a început cu momentul formării Guvernului, proces în care el NU a avut niciun cuvânt de spus! Cei care au decis au fost Iohannis, și cei trei șefi de partide. Ca atare s-a trezit pe cap cu trei guverne, și cu imposibilitatea de a le ”guverna”. Nici măcar asupra miniștrilor liberali nu are autoritate deplină. Cât despre USR, ai bine, el și-a arogat dreptul de veto asupra deciziilor lui și ale liberalilor. Credeam că se va trezi duăî aventurile lui Voiculescu la MS. Ți-ai găsit! Guvernul nu este nici acum în formație completă, în guvern nu știe stânga ce face dreapta.
Mai grav este că Iohannis încearcă o imensă durere în cur față de felul în care se guvernează. El a vrut să arate poporului cine-i jupânul. Când a văzut că pentru asta există un cost de imagine, a dispărut în peisaj. Asta nu înseamnă căCîțu e liber să ia decizii! Nu e! Și începe să nu-i mai pese. În fond și-a aranjat ploile, clientela îi e recunoscătoare, viitorul sună bine pentru el, binele comun, responsabilitatea față de el, de cetățeni n-au existat niciodată în sistemul lui de valori.
Și uite așa România este, practic, neguvernată, deși are, cum spuneam, trei guverne. Nu sunt semne că se va schimba ceva. Pentru că românii s-au resemnat, nu își mai pun speranțele în nimeni și în nimic. Ideal pentru prădătorii care se pregătesc să pună mâna pe ce ne-a mai rămas din averea publică. După care se alege praful!