Analize și opinii

Ilie Șerbănescu: “Ne-am luat ţara înapoi – o parascovenie! Fraţilor, nu veţi lua nimic înapoi! Actualii deţinători vând scump, nu dau gratis precum statul român!”

imagesNu ştim câţi dintre cei 6,2 milioane de votanţi ai dlui Iohannis au împărtăşit ca un cuvânt de ordine metafora „ne-am luat ţara înapoi” cu care câştigătorul din 16 noiembrie şi-a marcat pe internet victoria. Personal nu sunt internaut, dar câţiva internauţi mi-au arătat pe telefoanele lor mobile cu acces online această metaforă-calificativ, folosită probabil pe internet, la sugestia vreunui consilier, tocmai pentru că pe Facebook şi alte reţele de socializare s-a decis soarta prezidenţialelor. Când am văzut metafora, m-am întrebat ce o fi cu parascovenia asta?! A-ţi lua ceva – indiferent ce – înapoi înseamnă că ai deţinut cândva acel ceva! Când o fi fost asta?

Aceiaşi prieteni internauţi mi-au atras atenţia că, din ceea ce au constatat ei înşişi în traficul de pe internet, formula „ne-am luat ţara înapoi” ar fi fost iniţiată în contextul participării la prezidenţiale a candidatului PSD-ist Victor Ponta, sugerând că înfrângerea acestuia ar marca desprinderea definitivă de comunism. Trecem peste faptul că aceasta ar însemna că, de 25 de ani de la căderea oficială a comunismului, am fi vegetat tot în comunism şi ceea ce s-a înfăptuit pe linia trecerii la economia de piaţă, la democraţia de tip occidental şi la situarea în tabăra politico-militară euroatlantică ar fi un fel de minciună. Dar ce mai este oare comunist în PSD, acest partid care este principalul artizan din România al celui mai odios capitalism sălbatic din Europa?! Cum oare o fi comunist Victor Ponta, despre care se poate spune fără ezitare că nu s-a mai văzut altul la fel de determinat să vândă pe nimic şi aurul de la Roşia Montană şi gazele de şist de oriunde de prin ţară doar-doar de o dobândi astfel graţia „partenerilor euroatlantici”?!

Si apoi, fraţilor, dacă nu vă descurcaţi cu clarificările în plan politic, atunci treceţi în plan economic, unde lucrurile sunt clare, fără echivoc. În 16 noiembrie dimineaţa, înainte de alegeri, situaţia în România era după cum urmează: tot petrolul şi jumătate din resursele de gaze – la austrieci; distribuţiile din energie (cele care strâng banii) – la nemţi şi francezi în cazul gazelor, la italieni, nemţi şi cehi în cazul electricităţii, la austrieci, kazahi şi ruşi în cazul carburanţilor; băncile – la austrieci, greci şi francezi; industriile câte mai există – la nemţi, britanici, ruşi, italieni etc; telefonia – la francezi, britanici şi nemţi; pădurile (probabil peste jumătate) – la austrieci, unguri, nemţi; pământurile agricole (probabil peste 40%) – la italieni, unguri, danezi etc. În 16 noiembrie, la închiderea urnelor, după victoria zdrobitoare, tabloul era acelaşi. Si aşa va rămâne. Fraţilor, nu veţi lua nimic înapoi! Actualii deţinători vând scump, nu dau graţis precum statul român! Si v-au luat şi banii, ca să nu aveţi cu ce cumpăra!

Autor: Ilie Serbanescu

Sursa: Jurnalul.ro

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

 • :) nu vrea nimeni nimic, dacat sa scape la libertatea si linistea din vest … deci nenea serbanescu poate sa stea linistit in barca psd … tara poate sa o ia psd-ul si gastile de baroni pe toata ca nu are nici o valoare in mainile lor … valorile pleaca, plagiatorii, borfasii si parcatorii raman :)

 • Înțeleptul patriarh (Serbanescu) care se mindreste că nu pune mîna pe internet ca noi fraierii. El nu se informează, El știe. Spre deosebire de toți fraierii știe că nu se mai poate face nimic – sîntem înapoi în 1990. Închideți-va internetul și stați cu ochii pe el, poate se îndură să vă lumineze El ce-i de făcut.

 • In sfarsit, cineva care are curajul sa ne arate cat de mult au fost instrainate bogatiile tarii.
  Totusi, articolul este incomplet, scris in buna traditie a causeurilor damboviteni, care dau din gura si nu spun nimic de fapt.
  Cine este de vina pentru jaful sistematic si subminarea economiei nationale, domnule Serbanescu?
  Nu cumva domnul Petre Roman si ai lui, vonovat printre altele si pentru promovarea premeditata a termenului de rrom in scopul confundarii romanilor cu rromii? Nu cumva Conventia Democratica, obsedata de retrocedari de bunuri cu unicul scop de a fi vandute? Conventie care va numit ministrul Reformei? Nu cumva FSN-ul, FDSN, PDSR si PSD, gasca care si-a tot schimbat pielea dar naravul ba? Cat despre domnia ta numit ministrul Reformei de catre babalacii din Conventie, stim cu totii ce reforma ati facut si cum v-ati dat demisia in mod rusinos. Domnule, una este sa te dai expert pe la televiziuni si sa accepti cu ingamfare titlul de profesor(zau asa?) si alta sa pui in practica niste idei. Vedeti-va de pensia dumneavoastra si nu mai induceti lumea in eroare!

 • Acum in trend te afli daca spui ca Basescu le-a facut pe toate. Cele rele, evident. Nci Iliescu nu mai e carpa kaghebista, nici n-a dat Romania inapoi cu 10 ani, nici Petre Roman nu a facut jocul celor interesati cu gramada de fier vechi care era, chipurile industria tarii, nici n-a dat liber la jaf, nimic, nici mineriade n-au mai facut, nici babetii din Conventia cica Democratica nu au mai dorit revanse si retrocedari, s-a sters tot. Si ce nu s-a sters s-a trecut asa dintr-o singura trasatura de condei in capul lui Base, precum ca el a facut tot ce a fost rau in tara. Si nu pentru ca este real ci pentru ca asa i-a invatat minut de minut, ani la rand Antena 3. Voiculescu cu flerul si mirosdul de fiara salbatica a simtit ca necazurile peste el vor veni din partea lui Base pe care nu a reusit sa il cumpere cum i-a “rezolvat” de mai toti ceilalti. Asa ca daca spuneti ca Base a facut si mineriadele si chiar si revolutia din decembrie n-o sa va critice nimeni, hipnotizatii fiind deja injectati de Gadea ca asa este.

 • Asa-ti trebiuie mai nea Ilie daca nu vrei sa te faci internaut.
  Esti de acord cu mine ca toti care au condus si conduc aceasta tara de 25 de ani sunt niste hoti !!!???
  PS. Am o recomandare pentru matale; Antena 3 duneaza grav sanatatii.

Abonează-te la newsletter