Analize și opinii

Gheorghe Piperea: “Zucherberg a investit în crearea metavers 100 de mld dolari, timp de 10 ani. Iar acum e un eșec total.”

Citesc în Les Echos că Zucherberg a investit în crearea metavers 100 de mld dolari, timp de 10 ani. Iar acum e un eșec total. Nu numai că metavers a picat într-o singură lună, octombrie 2022, cu 25%, dar a “ajutat” meta să “obțină” un picaj de 74% față de vârful de capitalizare bursieră pe care îl atinsese în septembrie 2021! Circa o mie de miliarde de dolari s-au evaporat. Ăștia sunt banii fondurilor de pensii și ai fondurilor suverane, aruncați pe fereastră. Ăștia sunt prețul încrederii în specialiști și în informația oficială, dintr-o singură sursă. Preț plătit de noi toți, inclusiv “medievalii” și dizidenții care au emis dubii cu privire la reziliența lumii de mucava construită de fuhrerii digitali blocați mental la vârsta de 12 an, la nivelul de Dungeons & Dragons și Marcel/DC Comics.
Ce s-ar fi putut face cu acești 100 de mld de dolari?
Poate o mașină democratică pe hidrogen?
Poate o tehnologie globală de reciclare a plasticului și a deșeurilor rezultate din device-uri “smart” și electrocasnice învechite prematur și programat?
Poate un sistem agrar care să dea de mâncare copiilor Africii sau ai Asiei de sud?
Poate o navetă către Marte?
Poate un sistem de educație care să nu mai prostească omul în pregătirea dictaturii digitale?
Tipul cu cryotomonedele, Bankman-Fried, care a pierdut “doar” 15 mld din banii investitorilor, e mic copil pe lângă deștepții fuhreri digitali ai feisbuc, puternic susținuți de deep-state…

Autor: Gheorghe Piperea