Analize și opinii

Gheorghe Piperea: “Sunt încă în picioare, pledând pentru adevăr, drepturi și libertăți.”

Inteligenții din IT și din publicitate au o vorbă de umor – cum mie nu-mi ies mai niciodată bancurile, nici lor nu le ies glumele:
“Cel mai bun loc unde să ascunzi un cadavru este a doua pagină a google”.
Adevărul e că mai nimeni nu caută informații dincolo de prima pagină pe care ți-o oferă motorul de căutare al google. Ceea ce google împinge în față nu e vârful aisbergului, e doar pojghița de gheață a vârfului. Aproape întregul aisberg, dar mai ales partea adâncă (deep web) și partea sa întunecată (dark web) sunt invizibile.
Dacă o informație trebuie sau “merită” să fie ucisă, cel mai simplu este să fie ascunsă pe pagina a doua a google.
E fix la fel și cu adevărurile interzise. Dacă vrei să scapi de ele, trebuie doar să le “degradezi” la rangul de adevăruri de pagina a doua. Nimeni nu le va mai căuta acolo. Nimeni nu se mai încumetă să bâjbâie în adâncul întunecat și ostil al oceanului digital.
Pe acest “principiu” se bazează biznisul google. Ca să fii pe prima pagină, trebuie să plătești la greu add words și să îți semnalizezi permanent “virtuțile” progresiste și neo-marxiste.
Pe acest “principiu” se bazează întregul cortegiu de minciuni și dezinformări oficiale, precum și cenzura prin shadow banning a indezirabililor și a deviaționiștilor.
Dacă ajungi pe pagina doi a google, acolo rămâi pentru eternitate, căci “beneficiezi” mereu de stigmatul de conspiraționist contra “valorilor” comunității, fiind perpetuu ținut dincolo de zidurile fortăreței digitale, extra muros, pentru a nu-i contamina cu adevărurile tale pe supușii aflați în siguranță, intra muros.
Exact la fel este setat și feisbuc. Instrumentul intitulat neews feed funcționează exact în acest scop: pune reflectorul pe “informațiile” și persoanele corecte politic și trezite (woke) și aruncă în umbră adevărurile interzise și persoanele indezirabile.
La fel face și tik tok, cu toată impresia că e mai liber și mai pe placul tinerilor.
La fel face și tuiter, cu tot efortul lui Elon Musk de a ne face să credem că e mai altfel și mai deschis indezirabililor de pe celelalte platforme.
Așadar, căutați-mă, în special, pe a doua pagină a google și în josul news feed – ului feisbuc. Am și un cont pe tuiter, chiar și unul pe tik tok. Mă veți găsi. Sunt încă în picioare, pledând pentru adevăr, drepturi și libertăți.

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu