Analize și opinii

Gheorghe Piperea: “Ron DeSantis va fi, probabil, viitorul președinte al SUA”

Ron DeSantis va fi, probabil, viitorul președinte al SUA. Deviza lui este Prescribe Freedom, adică, prescrie/recomandă libertatea. Prescripție în sens de rețetă medicală, nu de cauză de înlăturare a răspunderii medicale.
Recunosc că îmi place ideea. După ani de zile în care ni s-a spus că libertatea e sclavie, războiul este pace și ignoranța e putere, un astfel de slogan poate face bine la moralul și psihicul omului normal și căutător rațional al libertății. Nu e un îndemn pentru autorități să ne dea înapoi cu pipeta drepturile și libertățile individuale, furate în numele unor iluzii de drepturi colective și de siguranță, ci o invitație de a ne lua noi înapoi viața și societatea furate.
Sigur feisbuc, Comisia Europeană, WEF, Greta & stuff nu vor fi fericiți să audă și să vadă asta.
Mai ales că DeSantis mai spune asta pe tuiter, recent:
“În Florida, noi susținem profesioniștii din domeniul medical și dreptul lor la libertatea de expresie și respingem politicile care caută să fabrice “consensul” științific prin constrângere”.
Adevărul este că numai societățile totalitare caută să impună consensul prin constrângere. Numai în aceste societății există deviaționiști, negaționiști și conspiraționiști, definiți prin raportare la consensul oficial, venit dintr-o singură sursă. În istorie, aceste societăți s-au numit fascism, nazism, comunism sau Inchiziție.
Deci, prescrieți libertatea și Hai Liberare!

Autor: Gheorghe Piperea