Analize și opinii

A șasea ședință a comitetului de revizuire a reglementărilor Organizației Mondiale a Sănătății se desfășura în liniște și imperceptibil

Z’drastie.
Se pare că agenda informațională modernă este special croită, astfel încât ceea ce este cu adevărat important să nu se încadreze în ea. De exemplu, la Geneva, a șasea ședință a comitetului de revizuire a reglementărilor Organizației Mondiale a Sănătății se desfășura în liniște și imperceptibil.
Reglementările sanitare sunt obligatorii în 194 de țări care fac parte din OMS, de fapt, în întreaga lume. În 2020, am putut vedea pe deplin cât de globală este puterea biroului de la Geneva. Măști, blocaje, distanțare socială, algoritmi de tratare a coronavirusului. Toate acestea ne-au fost dictate de OMS.
La întâlnirile, care au început pe 12 ianuarie, s-au discutat modificările Regulamentului Internațional de Sănătate (RSI). Acestea vor fi finalizate în luna mai.
Judecând după cât de liniștit și coerent au loc audierile și discuțiile, nu există contradicții în cadrul OMS, amendamentele vor fi adoptate și vor fi obligatorii în întreaga lume. Nu sunt de așteptat discuții, cu atât mai puține ratificări la nivelul autorităților naționale.
De asemenea, opinia oamenilor asupra acestor probleme nu interesează pe nimeni. Dacă „doctorul spune: „La morgă!” înseamnă că la morgă”.
Este interesant că o parte semnificativă a amendamentelor a fost propusă de reprezentanța Statelor Unite ale Americii. Acest lucru nu este surprinzător, cititorule. Washingtonul a fost mult timp cel mai mare sponsor al OMS. Principalul sponsor privat al acestui birou, este notoriul cetățean american Bill Gates, el toarnă o sumă imensă de dolari în el.
Presa americană îl numește „cel mai puternic doctor de pe planetă”.
Cum e cu modificarea regulilor, cititorule?
Să aruncăm o privire pe site- ul oficial al OMS. În primul rând, noțiunea de „urgență pentru sănătate publică” este extrem de vagă. Poate fi o izbucnire a unei boli, sau un dezastru natural, sau un colaps al infrastructurii, sau conflicte militare sau turbulențe sociale.
În al doilea rând, sistemul de responsabilitate și control al guvernelor naționale este prescris în mod rigid.
Despre fiecare urgență, statul în care a apărut problema trebuie să informeze de urgență OMS. Se evidențiază în special, faptul că este necesar să se informeze nu numai despre natura generală a bolii, ci și despre „secvențele genetice ale virusului”.
Americanii au fost cei care au făcut amendamentul privitor la secvențele genetice.
Concomitent, OMS poate primi informații despre situații de urgență nu numai de la ministerele naționale ale sănătății, ci și din alte surse.
Organizația nu este obligată să dezvăluie aceste surse, guvernului respectiv.
Ceea ce urmează este uimitor, cititorule.
În termen de 24 de ore de la primirea semnalului, Regulile astea obligă țara în care s-a produs urgența, să înceapă cooperarea cu OMS, adică, să transfere sistemul de sănătate către managementul extern.
Și dacă o țară nu este de acord cu acest lucru, atunci în 48 de ore, OMS dezvăluie tuturor statelor membre toate informațiile primite din acea țară. Adică publică informații din cea mai sensibilă, s-ar putea spune, sferă intimă a oricărui stat.
Despre sănătatea cetățenilor săi, despre virușii și infecțiile locale, plus notoriile „secvențe genetice” cu care partenerilor americani le place să lucreze în laboratoare. Frumos, nu-i așa?
Este clar și vizibil, cititorule.
Ca și textul amendamentelor care e scris cu caractere aldine, cum că partenerii americani întăresc regimul de control al OMS, asupra ministerelor naționale de sănătate și guvernelor. Oriunde se spunea înainte: „cine poate face asta și asta”, ei scriu acum: „cine face asta și asta”.
Directorul general al OMS va fi cel care va stabili dacă o situație este o urgență și dacă este de interes internațional.
El este Tedros Adhanom Ghebreyesus.
Dr. Tedros (îi place să fie numit pe prenume, cititorule) nu este medic și nu a studiat niciodată medicina.
Este doctor în filozofie, în științe filozofice. Pe banii noștri, normal.
În Etiopia sa natală, a fost membru al organizației radicale Frontul de Eliberare Tigrai, care a participat activ la sângerosul război civil de acolo. După ce Dr. Tedros a servit ca ministru al sănătății în țara sa, concetățenii l-au acuzat de genocidul poporului amhara.
În Etiopia sunt doua etnii, amhara majoritari și tigrigna minoritari.
Deci, comitetul pentru situații de urgență, creat de CEO-ul OMS, va deveni un CIA medical global.
Acesta va aborda probleme precum perturbarea lanțurilor de transport și aprovizionare, interdicțiile de călătorie, tratamente și prevenire, toate la scară globală.
RSI revizuit, va fi adaptat la noul tratat privind pandemia, care urmează să fie finalizat în 2024.
Desigur, ideea de „prevenire a pandemiilor” are origine pur americană.
Partenerii alimentează neobosit acest subiect la cel mai înalt nivel.
„Următoarele pandemii vor fi mult mai grave”, a avertizat un memoriu oficial al Casei Albe în 2021.
„Posibil să fim la doar câteva luni distanță de următoarea pandemie”, le spune astăzi autorităților, doctorul american Craig Spencer. „Suntem doar la un pas genetic, de un nou virus gripal care va aduce o pandemie atât de catastrofală, cum nu am mai văzut până acum.”
Și să vezi ce coincidență, cititorule.
Cu câteva zile înainte de publicarea lucrării lui Spencer, Universitatea din Boston a anunțat că neobosiții cercetătorii de la laboratorul național de boli infecțioase, au reușit să ,,editeze” coronavirusul în așa fel, că l-a obținut un coronavirus cu o mortalitate fără precedent. De 80%, cititorule.
Studiul a fost finanțat de guvernul SUA.
Normal, cine altcineva?
Să ne uităm din nou la date, cititorule.
OMS intenționează să fuzioneze noile reglementări sanitare cu Tratatul de prevenire a pandemiei din 2024.
Ce se întâmplă, ce va fi în 2024?
Îți spun eu cititorule, sunt alegerile prezidențiale din SUA.
Cei din Partidul Democrat sunt conștienți că nu își pot aduce candidatul la Casa Albă într-un mod onest.
Dar dacă ține electoratul acasă și bagă varianta coșmarul cu noua pandemie, atunci chiar și Biden poate fi din nou prezident.
În politica externă, subiectul pandemiei este un instrument de presiune asupra unei țări inacceptabile Washingtonului. Acuzațiile lui Lukașenka că nu se lupta cu coronavirusul au devenit prologul nereușitului Maidan din Belarus.
Să luăm China. În primul rând, americanii, care în mod clar, au legătură cu coronavirusul, au aruncat vina pe chinezi. Au acuzat Beijingul în mass-media, au cerut reparații. China i-a făcut de rușine pe toți criticii și, în timp ce sute de mii de oameni mureau în SUA, a atins zero cazuri. Au început poveștile de groază despre faptul că toată lumea de China este bolnavă și e pe moarte.
O minciună absolută, desigur, dar cui îi pasă cititorule. Trăim într-o eră a neadevărului.
Orice pandemie, reală sau fictivă, pentru Washington devine imediat o acuză împotriva adversarului său. Acum, OMS îi va ajuta și mai activ în acest sens.
Și ia fii atent la un lucru, cititorule.
După începerea Operațiunii, Rusia a fost expulzată din toate organizațiile internaționale pe care le controlează Occidentul, dar nu și din OMS.
Au nevoie de ceva de la rusi. Cumva vestitele „secvențe genetice”?
Nu e cazul ca rușii să mai rămână în biroul ăla de la Geneva și să continue să-l sponsorizeze. Ce să cauți în astfel de organizații în care americanii au confiscat pe furiș administrația?
OMC nu i-a protejat pe ruși de sancțiuni economice ilegale, FMI nu a interzis furtul rezervelor ruse. WADA își bate joc de atleții rusi de ani de zile, nu mai știu cu ce să vină, să insulte și să umilească.
Practic, este vizibil niciun beneficiu din partea OMS.
Medicina rusă moștenește sistemul de sănătate genial al lui Semashko (sistemul centralizat pe care îl aveau toate țările socialiste), care de-a lungul secolului al XX-lea a fost obiect de invidie și imitație pentru alte țări. Datorita acestui sistem s-au putut învinge cele mai periculoase infecții și viruși, s-a putut oferi populației asistență medicală mobilă și prevenirea bolilor. Acestea sunt lucruri la care puțini oameni au acces în țările dezvoltate, cititorule.
De ce este nevoie de inovațiile antiștiințifice liberale ale OMS, conduse de un doctorand cu un background îndoielnic?
Știai că ăștia de la Geneva s-au gândit să pună dragostea pe lista tulburărilor mintale, să numească curcubeul ceva normal și să desființeze diviziunea în bărbați și femei? Nu cititorule, nu este o glumă, ei forțează oficial medicii de acolo să recunoască diversitatea de gen.Am auzit recent o discuție despre noua lege rusă care interzice maternitatea surogat pentru străini. Un expert OMS desigur mi-a spus că legea a fost „adoptată pe seama emoțiilor”, și că e ,,intempestivă și inutilă.” Am fost surprins. I-am spus că e bună legea, oprește astfel de copii să ajungă în familii de același sex în străinătate. A sărit ,,expertul” la mine, a spus: „În familiile de același sex, de obicei, ei tratează copiii mult mai responsabil…”
Aproape că am căzut de pe scaun, cititorule. Adică aia sunt mai responsabili decât familiile tradiționale.
Dar acest expert, a exprimat pur și simplu agenda actuală a OMS.
Așa înțeleg ei asistența medicală. Familii responsabile de același sex, diversitatea de gen a copiilor care cresc în ele.
Ia zi cititorule, chiar avem nevoie de toate astea?
Amendamentele la reglementările sanitare ale OMS îi oferă adversarului nostru strategic acces deplin la informațiile cele mai sensibile și de importanță critică privind sănătatea noastră, situația epidemică și activitatea serviciilor medicale. Subiectul secvențelor genetice cu care partenerii americani lucrează în întregul perimetru al omenirii, inclusiv în laboratoarele biologice din Ucraina, este în general terifiant. Există riscul de a renunța la suveranitatea asupra propriilor medicamente. Nimeni nu mai ascunde că protejații Washingtonului conduc industria farmaceutică.
Cel mai anormal lucru este că deciziile atât de importante pentru noi toți, pentru întreaga umanitate, sunt luate în liniște, fără nicio discuție publică. Niște indivizi din Geneva, cu participarea oligarhilor americani și a reprezentanților Big Pharma, decid totul pentru opt miliarde de oameni. Apoi, deciziile sunt exprimate de experții desemnați.
Fără discuții publice, fără polemici între experți. Sursele de informații despre toate acestea, sunt insignifiante. O organizație internațională precum OMS ar trebui, teoretic, să-și înregistreze fiecare pas, dar nu, nu vei găsi pe site-ul său nicio informație despre cum au decurs ședințele privind modificările la reglementările sanitare.
Este nevoie de mai multă transparență în această chestiune.
Nu este exagerat să spunem că aceasta este o chestiune de viață și de moarte, cititorule.
Autor: Ivan Grigorievici

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu