Analize și opinii

Gheorghe Piperea: „Raportul celor cu și celor fără vakseen este de 46%-54%. Pentru fiecare 54 de pozitivi nevakseenați există 46 de pozitivi vakseenați”

Din (dez)informarea de la INSP evocată în comentariu rezultă că în plin val patru, între 1-30 septembrie 2021, un sfert din numărul de cazuri oficiale de infectare au fost persoane vakseenate. Restul au fost, evident, persoane nevakseenate.
Cam ăsta e și raportul între cei cu și cei fără vakseen.
Deci, e cam unu la unu.
Bănuiesc că raportul se păstrează și în București, unde raportul celor cu și celor fără vakseen este de 46%-54%. Pentru fiecare 54 de pozitivi nevakseenați există 46 de pozitivi vakseenați. Posibil mai mulți, pentru că statisticienii și epidemiologii spun că pe măsură ce crește procentul de “imunizare”, scade incidența agentului patogen la persoanele ne-injectate.
Pe de altă parte, e foarte probabil că procentul național de 25% pozitivi vakseenați să fie semnificativ mai mare, pentru că pașaportul sanitar permite intrarea și ieșirea din comunități aglomerate (avion, club, concert, curs, cinema, club) fără testare și, deci, fără înregistrare oficială. Un coleg de la firma mea de insolvență, vakseenat, a venit în tară cu infecția, în avion, din Tenerife, și nimeni nu l-a oprit, testat, termoscanat la vama din aeroport. Asta acum 10 zile, în perioada indicată în (dez)informarea de la INSP.
Deci, așa cum se spunea cu cea mai mare certitudine oficială, valul patru e un val al persoanelor nevakseenate. Nu? Iar pașaportul sanitar (nazzipass-ul) e atât de eficient încât merită să distrugi economia, drepturile, libertățile și psihicul populației. Nu-i așa? Știință, frate, asta ni se livrează pe bandă rulantă…