Analize și opinii

Gheorghe Piperea: „Președintele o ține langa cu alegerile în 6 decembrie”

Președintele o ține langa cu alegerile în 6 decembrie.

Rațional vorbind, astfel de evenimente, facă expansiunea covidului atât de reală pe cât ni se prezintă, nu se justifică.
Mai important este, însă, că parlamentul construit în urma acestei dorințe iraționale a unui om de a acumula în propriul patrimoniu și legislativul, după ce și-a apropriat executivul, șefimea sistemului judiciar și serviciile secrete, va fi rezultul unei voințe electorale distorsionate (ba chiar falsificate) de pandemie. Electoratul captiv, care va veni oricum la vot pe motive de gândire de grup (groupthinking) și trăire în stup (hive feeling), va omite orice alte elemente, de esență sau de detalii, focusându-se pe pandemie. Dar acest joc de wrestling denumit “lupta contra pandemiei” o să se stingă curând, pentru că pandemia nu poate ține la nesfârșit. Electoratul ne-reprezentat va boicota oricum alegerile, așa cum s-a întâmplat și la locale și va contesta ulterior, cu orice ocazie, orice măsură a noii (vechii) administrații. De altfel, după furtul masiv și pe față al voturilor la alegerile locale din București, mulți oameni vor avea motive raționale să nu mai ia parte la astfel de șarade – dacă politicienii nu mai sunt aleși se cetățeni, ci de mașini, rucsaci, softuri clonate, confrerii între președinți de birouri electorale și președinți de partid, atunci votul nu mai are sens (notă – votul este, totuși, esența drmocrației, abandonul votului fiind o greșeală; boicotul țintit, justificat, este totuși, tot un fel de vot).

Scânteia a fost aprinsă deja la Iași, la pelerinajul de Sfânta Parascheva. Acolo s-a văzut (nu de către abulicii aflați acum la butoane) că lumea nu mai e dispusă să accepte chiar toate aberațiile și aiurerile idolilor falși ai luptei cu pandemia și s-a întrezărit o noua mișcare politică în formare, suveranismul care se centrează pe credință, tradiții și familie.

Protestele violente, dărâmătoare pentru actuala clasă politică, vor izbucni, însă, prin februarie-martie 2021, și vor veni de la șomerii și faliții generați de pandemie, de la cei evacuați din case, de la cei făcuți cu capul de izolare sau de homeworking și homeschooling, de la galeriile echipelor de fotbal care stau pe bară, nedescărcați de furia acumulată de prea mult timp, și de la cei care își vor fi pierdut orice răbdare și speranță la porțile spitalelor închise pentru motivul focusării pe covid.

Atăt de bine va fi rezolvată criza pandemică încât și parlamentul, și președintele vor fi anticipat scrutinizați, în 2021.
Iar supuși de azi vor deveni rebelii de la anul.

Așadar, eforturile cu listele de eligibili sunt cam inutile, pentru că vom avea alegeri anticipate.

De-abia de acum încolo se justifică efortul de a edifica alte construcții politice, negrevate de securiști sau de vătafi ai neo-feudalilor globali.

Autor: Gheorghe Piperea

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu