Analize și opinii

Gheorghe Piperea: “Hai Liberare frați durdulii!”

Spuneam odinioară pe aici că a fi gras devine un delict și că una dintre pandemiile ținute la sertar de OMS este cea de obezitate.
OMS tocmai ce a introdus obezitatea pe lista urgențelor sanitare, medicamentele contra acesteia urmând a fi considerate esențiale. Acu’ eu nu știu să existe așa minune de medicamebte, cum nu există nici pastile/hapuri/alifii contra cheliei sau a insuccesului la femei, dar e sigur că vin rapid și vakseenurile anti-grași, și sancțiunile contra mâncăilor.
La grași, cel mai rău stau americanii și vest-europenii. Peste 2/3 dintre americani și britanici sunt obezi. Le-ar prinde bine o cură de 3-4 ani de intermitent fasting și de interdicție a risipei de junk-food, bere proastă și ambalaje & microplastic care ucid pe tăcute planeta.
La noi, grași vor fi “combătuți” natural. Deja s-a depășit numărul de 4,5 milioane de sărăciți, persoane destinate înfometării sau malnutriției care vor slăbi prin post negru.
Dar chiar îi credeți în stare pe grașii americani să renunțe la comoditățile lor, la “good life”, la consumerismul – marker cultural imperialist? Sau credeți cumva că întreprinderile globale, care fac profit uriaș din volume gigantice de vânzări, vor renunța de bună voie la zisul profit, de dragul siluetelor slim fit? Au contraire. Vor face tot ce le stă în putință pentru păstrarea sau chiar creșterea dependenței de junk food, comenzi pe amazon sau pe uber, home work & school etc. Și vor fi obligate să bage ceva anti-îngrășare în junk good, iar pe salariați (ăia care mai rămân după digitalizarea totală) îi vor pune periodic la cure de slăbire, Japan-style, sub sancțiunea aruncării extra muros.
În orice caz, aștept cu interes afișarea virtuții de ne-gras, măștile anti-mâncăi, segregarea/distanțarea socială față de durdulii, teama epidemică față de “infectarea” cu morbul obezității etc. OMS-ul cel plin de înțelepciune și experți consideră că îngrășarea e un afect contagios.
PS Precizez că toți medicii care m-au consultat în ultimii 20 de ani mi-au spus oficial că “sufăr” de obezitate simplă, deci sunt cam gras. Sunt, și de această dată, un risc de conspiraționism și negaționism. Hai Liberare frați durdulii!

Autor: Gheorghe Piperea