Analize și opinii

Gheorghe Piperea: “Hai că i-am boicotat pe ăștia de i-am umplut de bani”

Grupul austriac Raiffeisen a făcut anul trecut un profit net consolidat de 254 de milioane de euro în România. De precizat că banca a dat credite de 8 miliarde de euro, în condițiile în care depozitele românilor sunt de 10 miliarde de euro.
Hai că i-am boicotat pe ăștia de i-am umplut de bani.
Cu optimizări fiscale și impozitarea plusvalorii la Viena, iar nu la București, sigur Statul român a încasat praful de pe tobă din impozitul pe profit (notă – tva nu există, întrucât operațiunile bancare nu sunt purtătoare de tva).
Precizez, unu, că banca respectivă s-a lăudat că a restituit unui număr de cca 9500 de clienți suma de 22 de milioane de euro pe care a încasat-o nedatorat de la acei clienți, în baza unor practici comerciale incorecte, timp de peste 15 ani. Suma de plată, în realitate, depășește 75 de milioane de euro, dar așa-i în tenis: dacă ești bancă austriacă, plătești cât ai chef. Probabil că numai banii băgați anul trecut în spălarea imaginii stricate de procesul pierdut contra ANPC & Parakletos a egalat sumă pretins plătită celor cca 9500 de clienți.
Precizez, doi, că nici eu, nici afacerile mele nu au conturi la Raiffeisen.

Autor: Gheorghe Piperea

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu