Analize și opinii

Gheorghe Piperea: “Fapta este, chiar și pe legea din New York, o contravenție, iar nu o infracțiune”

Aseară se zicea că Trump ar fi vinovat de 34 de infracțiuni. Nu știa nimeni care îș zisele infracțiuni, că fuseseră ținute la secret până ieri, în cel mai gregar stil stalinist. Generalii rezerviști & ultracompetenți de la teveu erau, însă, siguri că Trump va sta 100 de ani la bulău.
Ce să vezi: de fapt, era vorba de una și aceeași faptă din 2016, din campania electorală, “descoperită” de 34 de ori… Procororul dă caz a ridicat de la Trump, timp de un an, 34 de documente care ar fi, cică, false, și ar proba o “conspirație pentru a fi ales în 2016”.
Nu tu evaziune fiscală, nu tu proastă gestiune de documente secrete, nu tu spălare de bani…
Te apucă râsu’-plânsu’.
Fapta este, chiar și pe legea din New York, o contravenție, iar nu o infracțiune. Este și prescrisă, de altfel. Și mă tem că, fiind vorba de un ex- și viitor președinte, competența de anchetă aparținea Congresului, iar nu unui procuror al unui stat membru… De altfel, nu cred că un procuror ales are competența de a ancheta infracțiuni federale. Mă rog, nu știu cum e procedura penală americană, deci pot emite doar bănuieli educate în acest domeniu.
E cert, însă, că pentru fapte mult mai grave, Killary Hlinton și Robinette au fost protejați de sistem ca și când ar fi fiind vacile sacre ale progresismului neo-marxist.
La noi, fapta ar fi fost considerată “contravenție continuă”, dacă ar fi fost reală acuzația. AEP, de altfel, nici nu s-ar fi sinchisit să atace problema. De exemplu, USR a fost găsită cu sute de astfel de probleme în 2016, și nimeni nu a intrat la pușcherie. Ba chiar, la alegerile locale din 2020, au furat voturi de au rupt – cu rucsacul și cu tableta. Nici măcar nu au fost acuzați. Iar primarul general al capitalei a cheltuit ca venituri proprii banii de campanie și nu l-a deranjat niciun porumbel. Ba chiar a făcut pe avocatul prin oengeurile sale și justițea independentă-nevoie-mare: coo coo bau. Nimic.
Dublul standard al neo-marxismului e nu doar dezgustător, este criminal pentru democrație și viitorul planetei.

Autor: Gheorghe Piperea