Analize și opinii

Gheorghe Piperea: “Există o cursă către zero. Adică o cursă către nimic”

Există o cursă către zero. Adică o cursă către nimic

În această cursă către nimic s-au înscris peste 1.100 de orașe, inclusiv mai multe orașe mari din România.
Două dintre țintele acestei curse către nimic sunt: zero consum de carne și zero consum de lapte până în 2040.
Nu contează prea mult cum intenționează actualii sau viitorii primari români să facă asta, dar contează că lumea nu știe ce țintă și-au asumat acești gospodari globali care se identifică drept călători în timp.
Lumea nu știe aceste ținte bizare pentru că aceste informații sunt cenzurate, așa cum va fi, cu siguranță, această postare.
Pentru sceptici & fact checkers, în comentarii sunt două linkuri de factcecărit: unul către Race to zero și unul către un articol rar din presă dedicat subiectului. (https://www.c40.org/…/building-a…/cities-race-to-zero/, https://www.cotidianul.ro/banii-cash-carnea-si…/)
Și eliminarea numerarului fizic (dublată de triplarea comisioanelor bancare pentru plăți și încasări prin virament & digitale) este o cursă către nimic. O cursă a “patriotiosmului” ecoNIMIC**.
*unul dintre nepoțeii mei, aflat în “clasa zero”, a întrebat, pe bună dreptate: “dacă îmi cumperi zero bicicletă, ce bicicletă îmi cumperi”? zic, dar de ce mă întrebi? “păi, dacă sunt în clasa zero, sunt în clasa nimic; mai bine stau acasă…”. O fi, n-o fi clasă pregătitoare/zero, cert e că în acest fel percep unii copilași aceste experimente…
** de aia zic ne întâlnim pe 11.11.2023 la protestul din Piața Victoriei. Sper.

Autor: Gheorghe Piperea