Analize și opinii

Gheorghe Piperea: Despre creștinofobie

Notă prealabilă: m-aș mira dacă cele spuse mai jos ar sta prea mult pe feisbuc sau dacă nu ar duce la suspendarea mea pe termen lung, pe motiv că aș încălca standardele comunității. Dar subiectul este prea grav pentru a te mai gândi la riscuri.
Azi am avut o intervenție scurtă, pentru un pod cast al Evz. Tema era ipocrizia și subiectele false ale mass-media main stream, care sunt menite a distrage atenția de la adevăratele probleme ale umanității și ale omului simplu. Despre asteroidul din filmul Don’t look up, adică.
Ziarul Capital a rezumat o parte din această intervenție .
Iată, însă, câteva extrase, pentru cei care nu au timp/chef să citească ziare ale trustului Ringier:
„O adolescentă din Africa, creștină, a fost linșată și a fost omorâtă de musulmani. Un europarlamentar francez a propus Parlamentului European nu numai o rezoluție de condamnare, a propus să se creeze un grup de lucru pentru combaterea creștinofobiei. În momentul de față, creștinii sunt persecutați.
Nu știu dacă lumea știe, sunt milioane de chinezi în China care sunt obligați de Xi Jinping să-și pună în casă, în loc de icoana cu Iisus, tabloul cu Xi Jinping.
Există [de asemenea] foarte mulți creștini în zona arabă, islamică, care sunt extraordinar de rău persecutați.
Ce s-a întâmplat în Parlamentul European? (…) Au făcut în așa fel încât, într-o furie incredibilă, să voteze împotriva acestei rezoluții. Majoritatea a fost covârșitoare. Nu e vorba numai de stânga progresistă, e vorba și de partidul popular, care cică își trage seva din istoria creștină a Europei. Au votat împotriva acestei rezoluții. Dacă ar fi fost vorba despre o persoană, să zicem, transgender, care ar fi fost linșată pentru acest lucru, cu siguranță că votul ar fi fost 100% în favoare.
Pentru că e vorba de creștini, nu mai este chiar așa de simplu. De vreme ce se demonstrează cu cifre, cu exemple clare, că creștinii în lume sunt persecutați, nu înțeleg de creștinii nu sunt beneficiarii aceluiași gen de toleranță, protecție, cum sunt toate celelalte de categorii de persoane, care într-un fel sau altul sunt discriminate sau persecutate pe diverse criterii. (…) Suntem în mijlocul unei societăți, unei mainstream media, nu doar ipocrite, pur și simplu criminale, care preferă să își întoarcă privirea de la subiectele neplăcute. (…) Nu înțeleg de ce cazul acesta, al acelei fetițe de 14 ani, care a fost ucisă de islamici în Africa, nu e peste tot în mass-media”.
Trebuie adăugat că există grupuri de lucru în PE pentru lupta contra islamofobiei, așa cum există zile internaționale de luptă contra homofobiei.
Așa cum nu există grupuri de lucru sau de luptă contra săracofobiei sau a flâmândofobiei, nu există nici grupuri de lucru sau de luptă contra creștionofobiei – ba chiar sunt respinse cu furie, precum observați.
Unul dintre elementele cele mai grele în judecarea unui stat sau a unei lumi ca fiind nedrepte este dublul standard – utilizarea ocalei mici pentru omul de rând și a ocalei mari pentru privilegiați. Nu există dreptate când tratezi persoane aflate în situații dezavantajoase identice. O lume care nu e dreaptă nu merită să existe – acesta este sensul adevărat al dictonului fiat justitia et pereat mundi.
Decideți voi dacă dați sau nu share.

Despre autor

editor

comentarii

Adauga un comentariu